Na het horen en zien van zijn theatersolo met Nederlandstalige nummers, spoorden vele collega’s en vrienden Bert Verbeke aan: om zijn liedjes op plaat te zetten, om ze te delen met de mensheid, om terug te gaan naar zijn roots. Want muziek maken en zingen is er altijd al geweest, nog lang voor het acteren. De invloeden ook: van het solowerk van Jonsi en Thom Yorke tot lokale helden dEUS en Gorki. Toeziende ogen van dienst zijn producer Wouter Berlaen en mixer Ward Snauwaert. De twee laatstgenoemden maken dan ook deel uit van zijn begeleidende band: De Soort. Eerlijke huisvlijt met als einddoel een langspeler, voorzien voor najaar 2016.

Hieruit een vooruitgeschoven nummer: Even Andersom: Luister op Itunes.

'Even Andersom' gaat over het universele ik-tegen-iedereen-gevoel dat ons allemaal wel eens overvalt. Het nummer werd oorspronkelijk geïnspireerd door het verhaal van een meisje met het uitzonderlijke 22q13-syndroom.

Bert stelde dit nummer gisteravond voor in VanGils&Gasten, samen met de mama van het meisje. Bekijk de ingetogen live versie bij VG&G: http://www.een.be/programmas/van-gils-gasten/bert-verbeke-even-andersom

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: