Op 26 juni zullen Joe Bonamassa en Beth Hart de Lotto Arena in een intieme rhythm-and-blues club omtoveren. Vorig jaar brachten ze samen ‘Don’t explain’ uit, een plaat met verschroeiende versies van 10 songs die eerder al door groten als Billie Holiday, Etta James, Tom Waits, Ray Charles, Delaney & Bonnie, Bill Withers en Aretha Franklin ingeblikt werden.

Bonamassa hoeven we in België niet meer voor te stellen. De afgelopen jaren speelde hij zowel solo als met Black Country Communion - een supergroep met Glen Hughes (Deep Purple, Black Sabbath), Jason Bonham (Led Zeppelin) en Derek Sherinian (Billy Idol, Dream Theater)- een aantal zeer succesvolle concerten in Gent, Peer, Brussel en Antwerpen.

Joe Bonamassa kreeg de liefde voor muziek met de paplepel mee. Zijn ouders hadden een gitaarwinkel en op zevenjarige leeftijd speelde hij nummers van Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix noot voor noot na. Zijn virtuositeit werd opgemerkt door B.B. King toen Bonamassa op twaalfjarige leeftijd zijn voorprogramma mocht verzorgen. De lijst van legendes met wie hij sindsdien samengespeeld heeft, is schier eindeloos: van Eric Clapton, Stephen Stills, Buddy Guy, Robert Cray, Steve Winwood tot Joe Cocker.

Beth Hart kent u wellicht van haar rauwe stem (Janis Joplin voor gevorderden), doorleefde nummers (onder andere “LA Song (Out of this town)”) en energieke optredens. Joe en Beth frequenteren beiden hetzelfde (festival)circuit. Na een aantal ontmoetingen vroeg Joe haar om samen een soulplaat op te nemen.

“Toen Joe me over die plaat sprak, dacht ik dat hij mij als backing zangeres wou”. Niets was minder waar: Joe wou Beth voor een hoofdrol. Samen namen ze -in amper vier dagen- een plaat op waar Etta James en Janis Joplin trots op kunnen zijn. Songs als “Don’t Explain”, “Sinner’s Prayer””, “Chocolate Jesus”, “I’d Rather Go Blind”, “Something’s Got a Hold on Me”, “I’ll take Care of You” en “Ain’t No Way” kregen -dankzij het unieke samenvloeien van de gitaar (hij) en stem (zij)- een nieuw leven.

Maar de muziek van ‘Don’t Explain’ bereikt slechts live, onder de gloed van de spots, zijn volle intensiteit. De virtuoze groepsleden –gebonden door hun gezamenlijke liefde voor muziek- hebben beloofd om ter ere van het publiek (ja u) een tandje bij te steken. Thuisblijven is dan ook geen optie.

Beth Hart & Joe Bonamassa
26 juni 2013, 20u30
Lotto Arena, Antwerpen
tickets: www.teleticketservice.com of 070 345 345
De voorverkoop voor dit concert start aanstaande woensdag om 9u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: