Vijf september 1965… Op die historische datum, bijna 50 jaar geleden, trapt het mythische Jazz Bilzen af in het sympathieke Demerstadje. Biesenrock mag dan ook met trots aankondigen dat de editie van 2015 exact op die datum zal plaatsvinden. Het tweedaagse rockfestival zal daarom enkele uitstapjes naar die rijke festivalgeschiedenis maken.

Deep Purple, Black Sabbath, The Kinks, Blondie, Aerosmith, AC/DC, The Police, The Cure, Thin Lizzy,…. De grootste namen kwamen naar de heilige grond van Bilzen. Op 4 en 5 september wordt die sfeer maar ook de muziek van toen weer een beetje levend op het festivalterrein van Biesenrock. En dat op een mooie locatie vlak tegenover het kasteel van Alden Biesen.

In 1977 staat de betreurde Phil Lynott met Thin Lizzy in Bilzen. Lynott stierf op 4 januari 1985 aan hartfalen en longontsteking. De tributeband Planet Lizzy zal met nummers als ‘The Boys are Back in Town’ en ‘Whiskey in the Jar’ de herinnering aan die heerlijke Ierse band weer levend maken.

Het zijn de Antwerpse punkrockers The Kids die er voor zorgen dat de omheining tegen de grond gaat in 1978. De band, met rockklassiekers als ‘There Will Be No Next Time’ en ‘Fascist Cops’, viert volgend jaar zijn 40-jarig bestaan, maar eerst dus het jubileum van Jazz Bilzen op Biesenrock.

In dat zelfde jaar stond ook de Nederlandse ‘punker’ Herman Brood op het podium. Brood sprong in 2001 van een dak af. The Wild Romance gaat weer toeren met het oude Brood-repertoire en enkele originele bandleden waaronder de Belgische gitarist Dany Lademacher. Die schreef mee aan de hits ‘Saturday Night’ en ‘Never Be Clever’.

Het tweede album ‘Victorious’ van de Hoeseltse band Hell City heeft de band een podiumplek opgeleverd op een aantal grote Duitse metalfestivals én Graspop. Op Biesenrock spelen ze een thuismatch. Biesenrock is fier op talent van eigen bodem en zal ook dit jaar plaatselijk talent programmeren dat net als Hell City kan doorgroeien.

Biesenrock heeft een prima traditie en die is dat de populaire coverband KOYLE het feestje op vrijdag afsluit. Ongetwijfeld gooit deze partyband wat Jazz Bilzen-materiaal in hun setlist.

Biesenrock heeft een akkoord gesloten met ‘Het Schots Weekend’, dat één weekend later plaatsvindt, om dezelfde logistiek en accommodatie te delen. Op die manier kan Biesenrock de festivalganger een veel betere service en meer comfort bieden.

Biesenrock, 4 en 5 september, Alden Biesen (Bilzen). Hou www.biesenrock.be in de gaten! Binnenkort maken we de headliners én een grote naam uit het roemrijke Jazz Bilzen-verleden bekend die zoveel jaar later terug naar Bilzen komt. Het gokken mag nu beginnen!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Biesenrock
Datum: 
4 en 5 september
Locatie: 
Alden Biesen, Bilzen

Reservatie:

Meer over