De zomer van Black Box Revelation staat in het teken van véél touren in de Verenigde Staten en de rest van Europa. Helemaal warmgedraaid, speelt de band deze zomer een exclusief Belgisch concert op Crammerock. Met K’s Choice, Das Pop en Mylo die de reeds eerder aangekondigde binnen- en buitenlands toppers vervoegen, weet het festival zich te verzekeren van bijkomende nationale topkwaliteit. Ook uit de dance scene strikte het festival internationale toppers als Mylo, D.I.M. (van Boysnoize Records), Mustard Pimp (van Dim Mak Records), Highbloo en Merdan Taplak. De ticketverkoop start woensdag om 10u00.

Nadat de eerste reeks aangekondigde namen (met o.a. The Sisters Of Mercy, Admiral Freebee, The Subs, Echo & The Bunnymen, De Jeugd Van Tegenwoordig en Mason) op groot gejuich onthaald zijn, is het nu tijd om hier nog een schepje bovenop te doen met niet minder dan 12 nieuwe namen.

Black Box Revelation speelt dan toch in België deze zomer
Rattle My Heart, de voorloper van Black Box Revelations derde album ‘My Perception’, klinkt veelbelovend en staat bovenaan De Afrekening. ‘My Perception’ werd opgenomen in Hollywood bij Alain Johannes. Hij maakte naam als songschrijver, gitaarvirtuoos en producer van bands als Queens Of The Stone Age, Them Crooked Vultures en Soundgarden – allemaal bands waar zanger/gitarist Jan Paternoster en drummer Dries Van Dijck onvoorwaardelijk fan van zijn.

“Hoe twee tieners uit Dilbeek er de voorbije jaren in geslaagd zijn zich na amper twee platen bij de absolute Belgische top (dEUS, Arno, Soulwax...) te nestelen, en hoe datzelfde duo ook internationaal al een voet tussen de deur wist te wrikken: het is indrukwekkend. Zonder de hulp van een grote platenfirma, met ambitie, lef, durf en knappe songs zoals o.a. Set Your Head On Fire, I Think I Like You, High On A Wire en Love Licks. Deze zomer staat in het teken van véél touren in de US. Helemaal warmgedraaid, speelt de band een exclusief concert op Crammerock. En dat op zaterdag 3 september.”

Grote Belgen: K’s Choice! Das Pop! Gorki!
Naast dat exclusief concert weten we met K’s Choice één van de grootste Belgische bands van de voorbije 15 jaar te strikken. De schitterende dubbelaar ‘Echo Mountain’, met singles als When I Lay Beside You, Come Live The Life en titeltrack Echo Mountain zorgde voor een geweldige comeback van broer en zus Bettens. “Hits als Not An Addict, Almost Happy en Losing You zijn populaire meezingers voor een breed publiek”.

Eén van de populairste bands van het moment is zonder twijfel Das Pop, de band van Bent Van Looy. “Das Pop was vorig jaar al te gast maar had zich met een schitterend nieuw album en twee geweldige singles als The Game en Skip The Rope weer bovenaan onze verlanglijst genesteld. De band speelt één van hun weinige concerten deze zomer in Stekene.”

Altijd welkom in Stekene: Luc De Vos! Gorki is één van onze grootste publieklievelingen. Op hun laatste telg “Research En Development” horen we een Gorki dat zijn eigen grenzen weet te verleggen en soms zelfs in eigen onderbuik naar garagerock zoekt. En met hits als Mia, Anja, Lieve Kleine Piranha en Soms Vraagt Een Mens Zich Af weet hij al onze bezoekers op z’n hand te krijgen. Het zijn Dolle Gentenaren, maar wij ontvangen hen alsof ze de Foo Fighters zijn.

Ook de andere Belgen hebben reeds een fijn palmares. The Hickey Underworld stellen deze zomer hun tweede plaat voor op Pukkelpop (waar Bent Van Looy trouwens producer was, nvdr). Hun tweede concert spelen ze op Crammerock. Het Kortrijkse SX domineert momenteel alle radiostations met hun hit Black Video. “Ze duiken deze zomer de studio in om hun debuut-ep sneller af te werken. Crammerock is één van de weinige festivals waarvoor ze uitzonderlijk de studio verlaten. Verder wordt ook nog Teddiedrum aan het lijstje gevoegd. De groep scheerde met hun single Miami hoge toppen in De Afrekening en zit nu in de studio met The Subs.”

Internationale kleppers uit elektro- en dubstep-scene
Ondertussen hebben ook enkele internationale toppers uit het elektro-genre hun komst naar Crammerock bevestigd. Het festival wordt in schoonheid afgesloten met een dj-set van de Schotse producer Mylo. Hij is wereldberoemd door hits als In My Arms, Muscle Cars en Drop The Pressure. In 2009 maakte hij zijn comeback met het nummer I'm Back en op Crammerock zal hij dit jaar zijn comeback maken voor het Belgische publiek, feestje verzekerd!

De Clubstage viert dit jaar z’n vijfjarig bestaan en is intussen uitgegroeid tot een volwaardig derde podium dat vorig jaar zo’n 4000 bezoekers z’n beentjes deed strekken. Met D.I.M. strikken we één van de grootste artiesten van het label van de Duitse elektroproducer Boys Noize. Lyposuct, z’n grootste hit, krijgt steun van grote deejays als Swedish House Maffia, Steve Aoki en 2 Many DJ’s. Hun nummers zijn floorfillers op de betere feestjes van dit moment.

Het Franse duo Mustard Pimp wint aan populariteit met hun recente remix van The Subs’ nieuwste single Don’t Stop, maar ook hun eigen mixtapes en single Money Shot zijn een enorme hype op het internet. Deze zomer spelen ze op het grote Tomorrowland... en op Crammerock!

Op zaterdagavond wordt onze Clubstage twee uur lang gekaapt door Kastor & Dice. “Zij zijn de organisatoren van Untitled!, het grootste dubstep-evenement in Europa dat driemaandelijks plaatsvindt in Antwerpen. Deze zomer doet het duo elk groot dance-festival in Europa aan maar op Crammerock pakken ze uit met ‘een specialleke’. Samen met enkele special guests bouwen ze als Untitled! Soundsystem een uniek en groots feest.”

Ook de rest van het programma in de Clubstage klinkt veelbelovend. “Met Highbloo krijgen we bezoek van het grootste talent uit de stal van Dr. Lektroluv. Over de doortocht van Merdan Taplak en zijn orkestar vorig jaar wordt nog steeds gesproken. Intussen ging ook Couleur Café voor de bijl. Opzwepende electro house uit Lokeren, intussen internationaal goed bevonden door Yeasayer, The Temper Trap en Crystal Fighters: om Hermanos Inglesos konden we niet meer heen. Het Gentse Expo, nu op de radio met hun catchy single I Don’t Mind, is het nieuwste project van dj’s Freres Deluxe. Ook heel wat jong talent: Ego Troopers (de neefjes van de F* Dewaele Brothers), Rauw & Onbesproken (winnaars De Beloften 2010), Kill Frenzy, Polydor, Raving George (winnares van de vi.be-contest voor Tomorrowland), Leesa en Les Miami Punque. En – last but not least – The Glimmers pakken op hun recentste plaat ‘Whomp That Sucker’ uit met het soort disco dat onmiddellijk voor plakkende onderlijfjes zorgt”.

Ticketverkoop start woensdag
Dagtickets kosten in voorverkoop 21,- euro en voor een weekendticket betaal je 36,- euro. Een campingticket kost in voorverkoop 8,- euro. De ticketverkoop van het festival start komende woensdag om 10 uur via www.crammerock.be en in alle Belgische FNAC- en Free Record Shop-winkels. Vanaf 29 juli zijn er ook tickets verkrijgbaar in de lokale verkooppunten.

Wat opvalt is dat de ticketprijzen nauwelijks lijken te lijden onder de grote investeringen die het festival moet verwezenlijken bij de verhuis naar hun nieuwe locatie. Festivalorganisator Geert Robbrecht verduidelijkt: “Het gemeentebestuur heeft ons opgezadeld met een zware uitdaging maar dankzij de inzet van onze enthousiaste medewerkers en trouwe sponsors kunnen we van de nood van deze grote verhuis ook een deugd maken en onze oorspronkelijke doelstellingen aanhouden. Een lage drempel is daar één van de belangrijkste peilers van.”

Er volgt nog meer...
Eind deze maand volgt de laatste aankondiging. Crammerock belooft nog enkele kleppers…

Meer info www.crammerock.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: