Zaterdag was de dag om verborgen parels te leren kennen, zoals de mooiste Kaapverdische stem van het moment, gnawa girlpower, topgitaarwerk uit Mali of gemaskerde dj’s met de beste urban en afrovibes.

Vandaag geniet je met de kids : in de Concerttent vertellen Dimitri Leue en de Familie Von Kapp sprookjes op z’n rock’n’rolls (13u), in de Kidz Village zijn er workshops buikdansen en Senegalese dans en percussie, grime, gigantische luchtkussens en fietsen die de gekste geluiden produceren.

The Grey Stars brengen stevig gitaarwerk ondersteund door een gnawa-koor om 15u en kan je de eerste vrouwelijke kora-speelster Sona Jobarteh bewonderen om 17u.

In de Clubtent word je gek op de Maleisische trad-pop van Zee Avi en de prachtige stem van de Braziliaanse Lorena Nunes. De pianist Aeham Ahmad brengt zijn ontroerend verhaal uit het Syrische vluchtelingenkamp Yarmouk. Bij Rafael Campallogeniet je van rasechte flamenco.

We sluiten Sfinks Mixed 2018 in schoonheid af met het legendarische Afro-Europese vrouwenkwintet ZAP MAMA (19u), die 25 jaar na hun eerste concert op Sfinks Mixed zijn uitgegroeid tot een begrip in België en ver daarbuiten. En op de chille reggaevibesvan Julian Marley (21u) zwaaien we Sfinks Mixed echt uit.

Van 16 tot 22u knallen de beats door The Urban Mad, met als topafsluiter Mr ID uit Casablanca, die je in een dansroes brengt met vinyl, Afrikaanse & Marokkaanse sounds, funk, jazz en rap.

Vandaag wordt het nóg een groter feest bij Bankra Bike Soundsystem, want ze worden vergezeld door een internationale Dabke-groep om 16u en 18u: Watan Dabke leert je dé volksdans van het Midden-Oosten onder de knie te krijgen.

P.S.: op de weide kan je naar hartenlust chillen, maar écht zen word je in de Zen Garden, waar er vandaag maar liefst 5 verschillende workshops worden gegeven vanaf 11u30. Check hier het programma.

Geniet van deze laatste dag propvol gemixte heerlijkheid!

SFINKS MIXED – PRAKTISCH

  • Toegang: GRATIS
  • Donderdag 26, vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 juli 2018 (openingsuren)
  • Voor updates over het programma: www.sfinks.be
  • Molenveld, tussen de Welvaartstraat en Oude Steenweg, 2530 Boechout
  • Toegankelijkheid: Sfinks is toegankelijk voor iedereen, ook voor personen met een handicap. In samenwerking met Inter, meer info via www.inter.vlaanderen
  • Sfinks is nog steeds op zoek naar vrijwilligers om het festival mee waar te maken. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.sfinks.be/vrijwilligers

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over