De derde, jawel, Lucky Fonz de derde. En zoals met Loudon Wainwright III of Omega 3 vragen we ons niet af wat versie 1 en 2 dan voor ons zouden kunnen betekenen, want derde keer goede keer, voor zeker!? Ooit al eens in de ABclub, en in 2008 nog op ons zusterfestival de Feeërieën, toen nog in het Engels, maar ondertussen is Lucky Fonz ook helemaal aanstekelijk klaar met zijn zeer aardige Nederlandstalige repertoire, zoals te horen op de cd ‘Hoe Je Honing Maakt’. Zijn losvaste orkest heet trouwens De Felle Kleuren en zijn leutige deuntjes luisteren naar titeltjes als ‘Ik Heb Een Meisje, Wat Ook Een Ander Zegt, Wat Ik Zou Zeggen Als Het Kon…’ Zing ze!

Hannelore Bedert
En stem als een lokkende klok. En ook uniek: telkens 4*/5 in zowel De Standaard als De Morgen voor ‘Uitgewist’, haar jongste, tweede cd waarover De Standaard nog: ‘Hannelore Bedert geeft nog steeds alles van zichzelf, maar heeft ook leren relativeren. Ze heeft haar eigen stem gevonden.’ En dan weer De Morgen: ‘Bedert wordt gemakshalve in het hokje van de kleinkunst gestopt, maar deze cd bewijst hoe enggeestig en absurd zo’n term is.’ Grote kunst dus, voor wie meer dan tevreden is met oprecht gebrachte ‘songs’, een stralende stem verkiest, en ook al eens een minder appetijtelijk menselijk kantje heeft. Voel u aangezongen!

Iedere middag, tussendoor, ook Lennaert Maes en Fleur, maar dat dan wel maar efkes, kort, bondig, gevat en gevarieerd op het voorplan. Flegmatieke Lennaert kent u dan nog van bij Lenny & De Wespen. En Fleur is nieuw Nederlands talent dat al even geestig gestoord op de bühne open bloeit. Taalkunstenaars tussen komedie en muziek (en iedere middag dus tussen de twee andere acts dicht tegen het publiek.)

Hannelore Bedert, Lucky Fonz III
Donderdag 25 augustus 2011, 12:00 uur
Warandepark, AB
Inkom, gratis

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: