De LP boxset is gelimiteerd tot 1000 genummerde exemplaren.

Begin dit jaar vierde het debuutalbum van Admiral Freebee zijn twintigste verjaardag. Een goeie aanleiding om nog eens terug te kijken op zijn rijke catalogus. Universal Music Belgium brengt daarom zijn eerste vier albums (Admiral Freebee, Songs, Wild Dreams of New Beginnings en the Honey & The Knife) uit in een mooie boxset beperkt tot 1000 genummerde exemplaren. Het is tevens de eerste keer dat The Honey & The Knife beschikbaar zal zijn op vinyl, als onderdeel van de 4LP boxset. De coverfoto werd gemaakt door Rinus van de Velde. Afgelopen woensdag (08 november) was er ook een speciale Belpop aflevering over Admiral Freebee (Te herbekijken op VRT MAX), dus de boxset kon niet actueler komen. Begin volgend jaar, op 20 januari 2024, speelt Admiral Freebee ook integraal zijn debuut in de Ancienne Belgique. De ticketverkoop voor die show loopt als een trein.

Met hits als "Einstein Brein", "Rags 'n' Run", "Oh Darkness", "Faithful To The Night", "Living For The Weekend" en "Always on the Run" die in het collectieve geheugen staan gegrift, heeft de boxset alle Belpopklassiekers uit zijn beginperiode tot 2014 samengebundeld. De eerste drie albums van Admiral Freebee werden via Universal Music Belgium uitgebracht, The Honey & The Knife verscheen in eigen beheer. Het is voor het eerst dat het album op vinyl te luisteren is, net zoals de hits "Last Song About You", "Always on the Run" en "Look At What Love Has Done". Een unieke boxset voor de fans van Admiral Freebee en ook een must-have voor iedere liefhebber die net in contact komt met de Belgische zanger.

Over Admiral Freebee

Admiral Freebee, het pseudoniem van Antwerpenaar Tom Van Laere, bracht in 2003 zijn debuutalbum uit via Universal Music Belgium. Het album verscheen drie jaar na zijn tweede plaats op Humo’s Rock Rally waar hij Mintzkov Luna moest laten voorgaan. Dat bleek weliswaar de doorbraak te zijn voor Admiral Freebee en zijn debuutplaat werd dan ook in België goed ontvangen. Hits als “Einstein Brein” en “Rags ‘n’ Run” staan in het collectieve Belpopgeheugen gegrift. De plaat ging ook meer dan 56.000 keer over de toonbank. Op de plaat maken ook enkele gasten hun opwachting met Nathalie Delcroix (Las), Gert Bettens (K's Choice) en Lars van Bambost (Noordkaap). Het jaar nadien, in 2004, mocht hij op Rock Werchter spelen, waar hij zo goed onthaald werd dat hij dat in 2005 nog eens mocht overdoen. België viel dan ook als een blok voor ‘den admiraal’, want ondertussen deed de man al meer dan 200 shows in België alleen. Hoewel Van Laere opgroeide in Brasschaat, lijkt het Amerikaanse platteland toch in zijn bloed te stromen. Invloeden van Bruce Springsteen en Neil Young zijn nooit ver weg. Bij die laatste kon hij in 2009 het voorprogramma van voorzien in Ahoy en Sportpaleis, een droom die uitkwam.

TRACKLIST:

Admiral Freebee

  1. Get Out Of Town
  2. Rags 'n' Run
  3. Rebound Love
  4. Ever Present
  5. There's A Road (Noorderlaan)
  6. I Got Love
  7. Mediterranean Sea
  8. Admiral For President
  9. Serenity Now !
  10. Einstein Brain
  11. Alibies
  12. Bad Year For Rock 'n' Roll

Songs

  1. The Worst Is Yet To Come
  2. Lucky One
  3. Recipe For Disaster
  4. Sad Rebel
  5. Boy You Never Found
  6. Oh Darkness
  7. Hope Alone
  8. Carry On
  9. Waiting For Nothing
  10. Murder Of The Sun
  11. Afterglow
  12. Framing The Agony
  13. Baby's Chest

Wild Dreams of New Beginnings

  1. Faithful To The Night
  2. I'd Much Rather Go Out With The Boys
  3. Trying To Get Way
  4. All Through The Night
  5. Perfect Town
  6. Nobody Knows You
  7. Wild Dreams Of New Beginnings
  8. Devil In The Details
  9. Living For The Weekend
  10. Blue Eyes
  11. Coming Of The Knight

The Honey & The Knife

  1. Blues From A Hypochondriac
  2. My Hippie Ain’t Hip
  3. Look At What Love Has Done
  4. Under My Secret Skin
  5. The Longing Never Stops
  6. Always On The Run
  7. Last Song About You
  8. Fools Like Us
  9. In Love With Solitude
  10. Hymns For Demons
  11. Home
  12. Green Light Shines

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over