Er zijn weinig groepen die popmuziek anno 2017 beter belichamen dan Boyce Avenue. En er zijn weinig groepen die er zo veel succes mee oogsten in ons land. De passages langs de Arenbergschouwburg in 2014 en TRIX in 2016 verkochten namelijk razendsnel uit. En nu is er goed nieuws: dit jaar komt Boyce Avenue opnieuw naar België! Wie erbij wil zijn, stipt alvast 25 oktober aan in z’n agenda.

De formule van Boyce Avenue is bedrieglijk eenvoudig: drie ubergetalenteerde broers uit Florida schrijven samen perfecte popsongs. De drie voelen elkaar blindelings aan, en dat hoor je aan de sterke samenzang. Muzikaal zoeken ze telkens de middenweg tussen akoestisch en rock, tussen intiem en uitbundig. Je kan ze daarmee gerust spiegelen aan bands als Bear’s Den, Mumford & Sons, Milow en Dotan.

Boyce Avenue ontstond in 2004, toen de broers Alejandro, Fabian en Daniel Manzano begonnen te jammen en meteen de muzikale klik voelden. De grote doorbraak kwam er enkele jaren later, met dank aan YouTube. In 2007 begonnen de drie namelijk hun eigen nummers, muzikale ideeën en bijzondere covers online te zetten. De muziek werd al snel massaal opgepikt. Vandaag valt het aantal views amper bij te houden en zijn er meer dan 9 miljoen mensen geabonneerd op hun YouTube-kanaal. Boyce Avenue bracht al drie albums met eigen werk uit en een hoop ep’s, waarop ze de beste covers verzamelden.

De band doet dat alles trouwens volledig onafhankelijk, via het eigen platenlabel 3 Peace Records. Op die manier hebben ze de artistieke touwtjes volledig in handen en beslissen ze zelf over het creatieve proces. Het drietal doet volledig waar het zin in heeft, en dat merk je aan het plezier waarmee ze alles doen. Ze nemen nog steeds regelmatig een populaire song van het moment, om die in een eigen, warm jasje te steken en op YouTube te zetten. Recent gebeurde dat bijvoorbeeld nog met 'Shape Of You’ van Ed Sheeran en 'I Don’t Wanna Live Forever’ van ZAYN en Taylor Swift.

Wie er in 2014 of 2016 bij was, zal trouwens beamen dat Boyce Avenue ook live een ware belevenis is. Zorg er dus voor dat je er deze keer ook bij bent, op 25 oktober in TRIX. Het belooft een zalige avond te worden, met een mix van eigen werk en covers.

De ticketverkoop start nu vrijdag 24 maart om 10u via greenhousetalent.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Boyce Avenue
Datum: 
25 oktober 2017
Locatie: 
Trix, Antwerpen

Reservatie:

Meer over