De datum is al even geprikt, de eerste namen al gekend. De affiche van I Love Techno 2014 krijgt alsmaar meer vorm. Vandaag pakt I Love Techno uit met groots nieuws: Boys Noize zal dit jaar curator zijn van de Yellow Room. Speciaal voor I Love Techno stelt Alexander Ridha drie onuitgegeven DJ duo's samen voor unieke back 2 back sets. Erol Alkan gaat b2b met Daniel Avery. Tiga met Audion. En ook Gesaffelstein en Brodinski gaan –dat was al eerder aangekondigd- back to back. Boys Noize treedt ook zelf aan in de Yellow Room.

Boys Noize, het alter ego van Alexander Ridha, is één van de sleutelfiguren binnen de hedendaagse dance scène. Zijn unieke mix van techno, electro en house maakt hem onvergelijkbaar. Hij is één van de beste DJ's van zijn generatie. Maar evenzeer begenadigd muzikant, remixer en producer. Ridha brengt ook werk uit als Dog Blood (zijn project met Skrillex) en Handbraekes (met Mr Oizo). En hij runt het label Boysnoize Records. Op dit moment is hij met (Chilly) Gonzales aan het werk. Eerder werkte hij ook al met Erol Alkan. Dé man achter de legendarische Trash Club die in de jaren '90 de kloof tussen indierock en dance helemaal wist te dichten. Het is een man met open geest. Hij maakte remixes voor onder andere Tame Impala, Franz Ferdinand en MGMT. Ook de releases op zijn label 'Phantasy' getuigen hiervan. 'Caramel' van Connan Mockasin en 'Drone Logic' van Daniel Avery worden fel gesmaakt. Avery is één van de resident dj's in de befaamde Fabric Club in Londen. Hij organiseert er regelmatig ook de 'Divided Love' avonden. In de reeks FABRICLIVE verschijnt dit najaar trouwens een mix-album van...Erol Alkan. Op I Love Techno doen Avery en Alkan het samen, back to back.

Twee andere zwaargewichten, Tiga en Audion nemen ook samen achter de draaitafels plaats. Tiga kennen we als de maker van klassiekers als 'Sunglasses at Night', 'You Gonna Want Me' en 'Mind Dimension'. Hij is tevens de man achter Turbo Recordings, het label dat onder meer Chromeo, Duke Dumont, Azari & III, Proxy en Gesaffelstein in huis heeft. Tiga werkt momenteel aan zijn derde album. Chemical Brothers, Boys Noize, Julio Bashmore en Jake Shears zouden daar aan meewerken. Audion is één van de vele alter ego's van Matthew Dear, ook gekend als False of Jabberjaw. Samen met Tiga bracht hij de bewierookte tracks 'Let's Go Dancing' en 'Fever' uit.

Het derde superstar-paar dat een back to back set brengt in de Yellow Room zijn de Fransen Gesaffelstein en Brodinski, zowat de hotste techno producers van het moment. Ook nog in de Yellow Room: de reeds aangekondigde Jimmy Edgar. De openingsact wordt later bekend gemaakt.

Een overzicht van de tot nog toe bevestigde namen voor I Love Techno 2014: Audion b2b Tiga, Boys Noize, Brodinski b2b Gesaffelstein, Clean Bandit, Daniel Avery b2b Erol Alkan, Dave Clarke, Dj Rush, Duke Dumont, Jamie Jones, Jeff Mills, Jimmy Edgar, Klangkarussell, Kr!z, Marco Bailey, Paula Temple, RØDHÅD, The Advent, Underworld.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
I Love Techno
Datum: 
zaterdag 8 november
Locatie: 
Flanders Expo, Gent

Reservatie:

Meer over