Zonet raakte bekend dat Brihang op de heilige wei van Rock Werchter mag spelen. Op 6 juli staat hij er met zijn band op de Main Stage, alweer een mijlpaal voor de West-Vlaamse rapper. Sinds het verschijnen van zijn laatste album ‘Droomvoeding’, eind vorig jaar, gaat het bijzonder hard voor Brihang. Vandaag valt ook zijn nieuwe single ‘k Wou da’k het kon zeggen’ overal te horen.

Uitverkochte tournee’s langs de grootste poptempels, hoge pieken in de charts en een festivalzomer om duimen en vingers bij af te likken: het jaar van Brihang was al onder de noemer ‘grand cru’ te klasseren, maar heeft nu nog wat extra glans bijgekregen. De West-Vlaming staat dit jaar namelijk voor het eerst op Rock Werchter, op zaterdag 6 juli, waar hij de Main Stage zal delen met illustere namen als Dua Lipa, Khruangbin en The Kooks. Zijn festivalzomer wordt hoe dan ook omvangrijk, met ook nog shows op Dranouter, Cactus Festival, Couleur Café en Rock Zottegem.

Vandaag verschijnt ook zijn nieuwe single 'k Wou da'k het kon zeggen’, de vierde single uit Droomvoeding, het fel bejubelde album van Brihang dat vorig jaar verscheen. Eerdere nummers als ‘Tussenin’, ’Telefoontje’ en ‘Zee van tijd’ scheerden al hoge toppen in de radiocharts en werden in de voorbije maanden grijsgedraaid. De nieuwe single zou wel eens hetzelfde lot beschoren kunnen zijn, want het blijkt telkens opnieuw één van de hoogtepunten tijdens live-shows van Brihang. Het mooie nummer is vintage Brihang: de rapper heeft het over ons onvermogen om met woorden echt gezegd te krijgen wat je wil, en hij doet dat ironisch genoeg met een prachtige tekst. Speels, slim en ontroerend tegelijk: het laat nog maar eens horen waarom de West-Vlaming tekens opnieuw zoveel mensen weet te raken. De aanzwellende productie is van de hand van Brihang zelf, en hij werd daarbij bijgestaan door Willem Ardui en Alois Maddens.

Brihang is momenteel bezig aan zijn uitgebreide voorjaarstournee in België en Nederland. Wie nog tickets zoekt voor één van de shows, is er aan voor de moeite, want elke zaal is al even uitverkocht. Vorige maand won de Knokkenaar ook zijn allereerste MIA en gaf hij een memorabele live-performance weg op de show zelf.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: