Op zaterdag 10 augustus, tussen 18u30 en 02u00, is het weer zover; dan vormt de historische binnenstad van Brugge opnieuw het decor voor BENENWERK 'BALLROOM BRUGEOISE'. Langs een wandelparcours van het Astridpark over de Vismarkt en de Burg naar de Markt en het Schouwburgplein, krijgt het publiek de kans om zich onder te dompelen in één grote dansmarathon.

Op 10 verschillende podia geven live bands en dj's het beste van zichzelf. De meest uiteenlopende dansstijlen komen aan bod van folk, tango en swing over rock & roll naar disco en dancehall. Het 'Bal Des Amis' op de Markt is de locatie voor een bal populaire met karakter. Hier passeren uitsluitend de echte nummer 1 hits uit de periode 1950-2000 én de bijhorende dansmoves.

De '1-2-3'-stage op het binnenplein van het Belfort is dan weer dé plaats om de eerste moves van minder bekende dansgenres mee te pikken: van electroswing over popping & locking naar coupé décalé.

Was je tot nu toe voornamelijk een slaapkamer- of livingdanser en acht je je eindelijk klaar om je dansmoves te etaleren voor een publiek? Dat kan! De rondtrekkende dansmobiel Convoi zorgt op de Markt voor de noodzakelijke mini-dansvloer en geluids- en lichtinstallatie. Partners en clichés toegelaten! Wil je daar alvast op voorhand je plaatsje in de spotlight reserveren? Dat kan! Je kan je kandidatuur, met opgave van jouw favoriete dansnummer, stellen via benenwerk.be/convoi !

Resident Vj Alex Van Oostrom neemt op het Burgplein het publiek opnieuw mee naar de hoogdagen van de disco clubscene, met af en toe ook een uitstapje richting soul en funk! Een multimediaal totaalgebeuren, waarbij hij muzikale helden als Beegees, Gloria Gaynor, Earth, Wind & Fire of Donna Summer bijna lijfelijk aanwezig stelt.

Als warming-up hiervoor haalt Daniel Howett om 20u met veel bravoure de beste John 'Saturday Night Fever' Travolta in iedereen naar boven. Daniel leert vakkundig een aantal moves aan die 'dear John' in de film tot de ster van de dansvloer maakten. Een unieke kans om in zijn voetsporen te treden! Do 'The Hustle', 'The Face-Wave', 'The Sprinkler' of 'The Lawnmover' ... 400m² dansvloer ligt alvast op je te wachten!

Ontdek alle ballrooms en initiaties op benenwerk.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over