Exact een jaar na ‘Engines’, hun bejubelde langspeler met Anthony Joseph, komt Brzzvll naar buiten met een vijfde album; ‘FIRST LET’S DANCE, A ‘Nuff Said celebration ft. Amir Sulaiman’.

U leest het goed, deze plaat is een viering ter ere van hun ondertussen achtjarige samenwerking met ‘Nuff Said (maandelijks cultuurconcept van woord, stand-up comedy, livemuziek en video) met als gast Amir Sulaiman (Oakland, VS), zowat de peetvader van ‘Nuff Said. U kan zich verwachten aan een herboren Brzzvll (*Belgies mooiste crossover jazz funk fusion band - met 2 Stuff leden in de rangen!) die wat sound en spel betreft next level gaan, bijgestaan door de beklijvende, actuele en spirituele dichtkunst en rap van Sulaiman. “I know that everything is wrong, but first let’s dance.”

Amir Sulaiman is dichter en muzikant, geboren in Rochester, New York. Hij speelde mee in Russell Simmons’ HBO Def Poetry Jam en tourt sindsdien non-stop de wijde wereld rond.

“First let’s dance” is voor het grootste deel gedistilleerd uit één magische opnamesessie die welgeteld drie uren heeft geduurd; een jam met een oververmoeide Amir Sulaiman die last had van een jetlag en vijf uren later terug de vlieger op moest. Deze opnames hebben als basis gediend voor het intensieve postproductieproces dat erop zou volgen. Het resultaat is een intense maar happy trip waarin je heen en weer wordt geslingerd tussen geladen hip hop, elektronische funk, bevreemdende jazzmuziek en freestyle dichtkunst.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over