Euforie en opluchting in Antwerpen en Aalst, onzekerheid en teleurstelling in Brussel en Oostende... De bekendmaking van de twee genomineerde pop-ups maakte heel wat emoties los bij de duo's. Behalve in Hasselt, waar Dries & Guus dankzij hun wildcard op beide oren konden slapen. Bij Liselotte & Miguel en Thomas & Alexia slaat de stress toe. Oostende of Brussel: welk duo zal op donderdag 30 april 2015 definitief de deuren van hun pop-up moeten sluiten?

Mieke en Lieve ontsprongen de nominatiedans maar nipt. In de 14de aflevering van Mijn Pop-uprestaurant! krijgen de zussen extra coaching van Sergio Herman en Sepideh Sedaghtania. Hij helpt de dames bij het verfijnen van hun gerechten, zij probeert de communicatie tussen de zussen aan te pakken. Kan Sepideh de spanningen tussen zaal en keuken wegwerken?

Sergio en Sepideh gaan ook langs bij Origó in Aalst. Volgens recensent Jeroen Meus was de wijnkeuze van Jonas en Fee één van hun grootste zwaktes. Werk aan de winkel dus voor Sepideh, die Fee wijn leert proeven. Geen eenvoudige opdracht, want Fee drinkt geen alcohol. In de keuken smijt Sergio zich op het chocoladedessert. Jonas is helemaal weggeblazen wanneer hij het resultaat ziet en proeft…

In Asparaguus draait alles op volle toeren. Dries en Guus weten al een tijdje dat ze niet genomineerd zouden worden. Na de eerste coaching van sterrenchef Peter Goossens is het nu de beurt aan Sergio Herman om hen te helpen de laatste puntjes op de i te zetten. Die stelt vast dat Dries en Guus sinds hun wildcard toch niet zo veel vooruitgang hebben geboekt dan hij had gehoopt.

In Brussel en Oostende loopt de spanning ondertussen naar een hoogtepunt. Met het oog op een eventuele sluiting trachten beide pop-ups hun laatste service zo goed mogelijk te draaien. En dan is het moment aangebroken waarop één pop-up de deuren definitief zal moeten sluiten: kiest Vlaanderen voor streetfood of valt de kijker voor de vergeten delen van het rund? Wie ziet het pop-upavontuur ten einde komen en maakt geen kans meer op de 100.000 euro?

Mijn Pop-uprestaurant!: elke dinsdag en donderdag om 20.35 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: