In de zomer van 2021 reist Geert Verdickt van Buurman als 'Vuurman' door het land, op weg naar 10 warme gesprekken rond het vuur. Die gesprekken worden vastgelegd in een podcast-reeks én vormen de inspiratie voor 10 nieuwe nummers.

De kop is eraf. Geert Verdickt van Buurman ging vorige week voor het eerst als Vuurman door het land en ontving Tomas en Lore aan zijn vuur. Tomas en Lore kiezen al jaren bewust voor een eenvoudig en gelukkig leven in de wilde natuur. Zonder elektriciteit, GSM-bereik of stromend water. Geïnspireerd door het boek 'Walden' - dat ook aan de basis ligt van de film 'Into the Wild' - wil Tomas op die manier ontdekken met hoe weinig we in het leven tevreden kunnen zijn en waar het geluk precies zit. Over een paar maanden serveert Buurman de volledige podcast, maar hier is alvast een klein voorproefje van wat ze hebben meegemaakt.

BELUISTER DE MINI-PODCAST

Vanavond steekt Geert opnieuw een vuur aan, ergens in Vlaanderen, met een bijzondere vuurgast en hij neemt zijn fans mee op vuurronde door Vlaanderen. Want op elk van die maandagavonden opent hij om 20u00 met een livestream via Facebook. Virtueel aanschuiven bij deze avond met live muziek vanop de vuurlocatie kan via deze link. Wees welkom!

Het nieuwe album en de podcasts van Vuurman worden verwacht in 2022. De onstaansgeschiedenis - van vuur tot album - kan je volgen via de website en socials van Buurman. Elke week stuurt Buurman een nieuwsbrief met een preview van de podcast. Meer info en inschrijven via www.buurman.be

OVER BUURMAN

Buurman werd bekend in 2008, toen de groep tweede werd in het muziekprogramma ‘Zo Is Er Maar Eén’ op Eén, bracht vijf platen uit (‘Rocky Komt Altijd Terug’ (2008), ‘Mount Everest’ (2010), ‘De Kus in Ruil voor een Koninkrijk’ (2014), ‘Dans & Dwaal’ (2017) en 'Einzelgänger' (2019)), verwierf een plaatsje in het collectieve geheugen met singles als ‘God, Ik en Marjon’, 'Middellandse Zee' ‘Mount Everest’, ‘London Stansted’, ‘Soms Ben Jij de Zon en Ik de Maan’, ‘Zoals Koffie Hoort bij Opstaan’, ‘Dans & Dwaal’ en ‘Elk Einde Is Een Nieuw Begin’.

Met 'Splinterkind', een nummer uit het album 'Einzelgänger', schopte Buurman het in 2019 zelfs tot in Van Dale. 'Splinterkind' is een omschrijving voor een kind met gescheiden ouders.

De band werkte 6 succesvolle theatertournees af, speelde o.a. in een uitverkochte AB en stond drie keer op de Nekka-Nacht (in 2015 als eregast). In 2016 ging Geert Verdickt met Stef Bos op tournee in Vlaanderen, Nederland en Zuid-Afrika met het programma ‘Bos en Buurman’. Met de meest recente plaat ‘Einzelgänger’ tourt Buurman nu langs de Vlaamse theaters.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over