In de zomer van 2021 reist Geert Verdickt van Buurman door het land, op weg naar 10 warme gesprekken rond het vuur. Die gesprekken worden vastgelegd in een podcast-reeks én vormen de inspiratie voor 10 nieuwe nummers.

"Staar in de vlammen en je vindt inspiratie", aldus Geert Verdickt van Buurman.
"Vuur brengt mensen samen, het verwarmt en brengt verhalen tot leven. Moedige verhalen, beklijvende verhalen of hoopvolle verhalen."

Daarom reist hij in de zomermaanden als 'Vuurman' door Vlaanderen en houdt hij 10 keer halt bij een persoon met een bijzonder verhaal, een verhaal dat het verdient om verteld te worden.

Geert zorgt ervoor dat de verhalen aan zijn vuur bewaard blijven, want Vuurman en collega-Buurmannen gebruiken de audio-opnames van elk vuurgesprek als inspiratiebron voor een plaat met 10 nieuwe songs. Het proces van vurig verhaal tot song krijgt ook gestalte in een podcast-reeks. 10 ontstaansgeschiedenissen om te beluisteren, aan het kampvuur bijvoorbeeld.

“‘Vuurman’ is ontstaan als een soort van werktitel tijdens een brainstorm aan het vuur. De fans moeten zich geen zorgen maken, we blijven Buurman voor alle duidelijkheid. Maar voor de nieuwe plaat, kruip ik in de rol van Vuurman en luister ik met véél bewondering naar mensen die een boeiend verhaal te vertellen hebben rond het vuur”, aldus Geert.

Die vuurgasten zoekt de band nu via een oproep. Wie zichzelf of iemand met een ongewoon verhaal wil inschrijven om deel uit te maken van dit avontuur kan dat tot 20 augustus. Die verhalen kunnen alle kanten uitgaan: van een herontmoeting met een verloren geliefde, tot het overleven van een ramp of alles achterlaten om de wereld rond te trekken.

Het nieuwe album wordt verwacht in 2022. De onstaansgeschiedenis - van vuur tot album - kan je volgen via de website van Buurman. Meer info en inschrijven via www.buurman.be

OVER BUURMAN

Buurman werd bekend in 2008, toen de groep tweede werd in het muziekprogramma ‘Zo Is Er Maar Eén’ op Eén, bracht vijf platen uit (‘Rocky Komt Altijd Terug’ (2008), ‘Mount Everest’ (2010), ‘De Kus in Ruil voor een Koninkrijk’ (2014), ‘Dans & Dwaal’ (2017) en 'Einzelgänger' (2019)), verwierf een plaatsje in het collectieve geheugen met singles als ‘God, Ik en Marjon’, 'Middellandse Zee' ‘Mount Everest’, ‘London Stansted’, ‘Soms Ben Jij de Zon en Ik de Maan’, ‘Zoals Koffie Hoort bij Opstaan’, ‘Dans & Dwaal’ en ‘Elk Einde Is Een Nieuw Begin’.

Met 'Splinterkind', een nummer uit het album 'Einzelgänger', schopte Buurman het in 2019 zelfs tot in Van Dale. 'Splinterkind' is een omschrijving voor een kind met gescheiden ouders.

De band werkte 6 succesvolle theatertournees af, speelde o.a. in een uitverkochte AB en stond drie keer op de Nekka-Nacht (in 2015 als eregast). In 2016 ging Geert Verdickt met Stef Bos op tournee in Vlaanderen, Nederland en Zuid-Afrika met het programma ‘Bos en Buurman’. Voor de meest recente plaat ‘Einzelgänger’ ligt nog een uitgestelde theatertournee in het verschiet.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over