Driemaal is scheepsrecht. Niets is minder waar voor het festival Biesenrock. Voor hun derde editie halen ze een echte klepper in huis. De Belgische metallegende Channel Zero komt naar de festivalwei in Rijkhoven met de gloednieuwe cd ‘Kill All Kings’ onder de arm. Ook al een mooie naam op de affiche –en niet alleen vanwege het uiterlijk- de Zweedse vrouwen-metalband Crucified Barbara.

Vorig jaar augustus leek het definitieve einde van Channel Zero erg dichtbij. Drummer Phil Baheux stierf veel te jong en liet zijn bandleden verweesd achter. Uiteindelijk besloot Channel Zero de draad weer op te pakken en hun nieuwe album af te werken met de New Yorkse drummer Roy Mayorga van Stone Sour.

Godzijdank want de pas uitgebrachte plaat ‘Kill all Kings’ is één brok energie. De heerlijke single ‘Electric Cocaine’ staat in de Afrekening van Studio Brussel. Channel Zero is klaar voor de wereld en het is voor de organisatie van Biesenrock een hele eer om ze te ontvangen op zaterdag 2 augustus aan één van de beroemdste kastelen van Vlaanderen.

Als een meidenband bemand wordt door dames die luisteren naar namen als Mia Coldheart, Ida Evileye, Klara Force en Nicki Wicked dan weet u dat u de afwas vanavond zelf mag doen. Crucified Barbara is een graag gezien gast op grote metalfestivals in de hele wereld en dat niet alleen vanwege hun looks. Ze stellen hun nieuwe plaat voor op vrijdag 1 augustus op Biesenrock. Wij voorspellen een hete zomer in Rijkhoven.

Biesenrock zet dus muzikaal weer een stap vooruit maar blijft wel trouw aan de missie. Harde rockmuziek op een prachtige locatie aan een budgetvriendelijke prijs. Ook de prijzen van de catering zullen net als vorig jaar schappelijk blijven.

Biesenrock vindt plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 augustus vlakbij het kasteel van Alden-Biesen in Rijkhoven (Bilzen). Tickets voor vrijdag kosten 10 euro in voorverkoop. Tickets voor zaterdag 15 euro. Combitickets kosten 20 euro. U kan vlak aan het festivalterrein kamperen en er is een gratis shuttlebus van het station van Bilzen naar de festivalsite. Info en tickets via www.biesenrock.be.

De eerder bekend gemaakte namen voor Biesenrock: Vodz, King Hiss, The Difference, Koyle, Evil Invaders, Mental Circus, Komah, Dyscordia, Flotsam & Jetsam, Vanderbuyst en Blaze Bayley.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Bisenrock
Datum: 
1 en 2 augustus 2014
Locatie: 
Alden-Biesen, Rijkhoven

Reservatie:

Meer over