Sanne Goetschalckx

De naam Clouseau doet ongetwijfeld bij de meeste mensen wel een belletje rinkelen. Maar dat de band in de zomer van 2017 al 30 jaren op de planken staat, zal sommige mensen misschien wel verbazen. In augustus 1987 had Clouseau hun eerste grote optreden op Marktrock in Leuven. Het was 2 jaar later dat ze hun eerste nummer 1 hit scoorden met het nummer “Anne”. En vanaf dan is het hard gegaan voor de broers Wauters. Nu vele hits en sportpaleizen later, trekken Koen en Kris met hun Clouseau 30 langs theaterzalen in België en Nederland om op een intiemere manier samen met hun fans terug te blikken op 30 fantastische jaren.

Dat de fans stonden te springen om samen met hun Clouseau deze 30e verjaardag te vieren, bewijzen de uitverkochte zalen. Koen en Kris komen zelfs 2 avonden na elkaar optreden voor een uitverkochte Roma. In hun 30-jarige carrière heeft Clouseau heel wat hits weten te verzamelen. Het zal dan ook niemand verbazen dat het grootste gedeelte van de setlist door iedereen in de zaal gekend is en meegezongen kan worden.

Al van bij het begin van het optreden is het duidelijk dat Koen en Kris Wauters bij deze tournee niet hebben gekozen om het publiek omver te blazen met special effects of een spectaculaire lichtshow. Het draait vanavond echt om de muziek en het delen van herinneringen en anekdotes uit hun rijkelijk gevulde carrière.

Na een klein praatje gemaakt te hebben met de zaal, wordt de avond op gang getrapt met het nummer Daar gaat ze. Als je met zo een klepper de avond kan starten, dan zit de sfeer bij het publiek meteen goed. Maar naast andere hits als Brandweer en Nobelprijs, brengen ze ook Ik wil je terug hun versie van een Nathalia nummer zoals gebracht in het programma Liefde voor Muziek. En een cover van Johan Verminnen, Laat me nu toch niet alleen.

Tijdens de pauze hoor je duidelijk overal vertellen dat dit concept zeer gesmaakt wordt. Het voelt heerlijk intiem aan, net alsof je bij hen op visite bent. Gezellig herinneringen ophalen en tussendoor samen liedjes zingen.

Na de pauze gaan ze op hetzelfde elan verder. We krijgen niet enkel nummers van vroeger te horen, maar ook iets recentere successen zoals De Tegenpartij en Vonken & Vuur. Koen en Kris weten toch ook te verrassen door een nummer te brengen dat ze nog nooit live hebben gebracht met de fantastische titel Kamerplant. Koen weet te vertellen dat hij dit nummer 1 keer ingezongen heeft om hun toenmalige producer een plezier te doen en dat het eigenlijk per ongeluk is gegaan dat het nummer op hun Clouseau 30 album is verschenen. Met het nummer Worship gebracht door Kris Wauters wordt er ook even stil gestaan bij hun buitenlands avontuur.

Aan het einde van de avond werd het publiek nog getrakteerd op 4 extra nummers. Met dan als ultieme afsluiter van de avond Domino. Het was een fantastische avond die meer dan voor herhaling vatbaar is. Hopelijk keren Koen en Kris Wauters met Clouseau sneller terug naar prachtige zalen als de Roma dan naar het Sportpaleis.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Clouseau
Meer over