Vanaf vanavond ziet de donderdagavond bij 2BE er helemaal anders uit. Onder de noemer ‘Comedy²’ programmeren we telkens een dubbelaflevering van het nieuwe negende seizoen van ‘Two and a Half Men’ en het gloednieuwe ‘New Girl’.

Two and a half men
In seizoen 9 van ‘Two and a Half Men’ is het vooral uitkijken naar de langverwachte entree van Ashton Kutcher. De Amerikaanse acteur werd wereldberoemd dankzij zijn rol in de sitcom ‘That ‘70s Show’ en door zijn intussen op de klippen gelopen huwelijk met actrice Demi Moore. Kutcher schitterde ook in tal van bioscoopfilms.

In aflevering 1 van ‘Two and a Half Men’ maakt hij zijn intrede als de verwarde miljardair Walden Schmidt. Wanneer Alan hem na de begrafenis van zijn broer Charlie redt van de verdrinkingsdood, besluit Walden om het peperdure strandhuis over te kopen. Alan merkt al snel dat Walden te kampen heeft met ernstige zelfmoordneigingen. De jonge miljardair slaagt er immers niet in om de breuk met zijn ex Bridget te verwerken. Zowel Alan als Berta proberen Walden ervan te overtuigen dat het leven zoveel meer te bieden heeft dan één vrouw.

Seizoen 9 van de Emmy Award genomineerde show werd in de Verenigde Staten enthousiast onthaald. Een recordaantal van 29 miljoen Amerikanen zat voor het scherm om te zien hoe regisseur Chuck Lorre Charlie Sheen uit de reeks schreef en in één moeite Ashton Kutcher introduceerde. Kutcher faalt dan ook niet als vervanger van Sheen en lijkt op zijn best in de rol van Walden Schmidt: een goeduitziende, naiëve goedzak.

New girl
Aansluitend op ‘Two and a Half Men’ is de nieuwe FOX-reeks ‘New Girl’ aan de beurt met een dubbelaflevering. In deze komische serie maken we kennis met Jess Day, gespeeld door Zooey Deschanel. Jess is een onhandige maar schattige jonge lerares die na de breuk met haar vriend besluit om in te trekken bij drie vrijgezelle mannen: bartender Nick (Jake Johnson), vrouwenversierder Schmidt (Max Greenfield) en professioneel basketspeler Winston (Lamorne Morris). Gaandeweg creeërt het viertal een onverwoestbare vriendschapsband.

Zooey Deschanel is de dochter van regisseur Caleb Deschanel en actrice Mary Jo Weir, maar het is vooral haar zus Emily die de grootste naambekendheid geniet. Emily Deschanel schittert namelijk al zeven seizoenen lang als Temperance Brennan in de forensische 2BE-reeks ‘Bones’. In één van de afleveringen van ‘Bones’ maakte Zooey overigens haar opwachting als het achternichtje van Temperance. Zooey speelde ook in tal van bioscoopfilms zoals ‘All the Real Girls’, ‘The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy’, ‘The Happening’ en ‘Yes Man’.

‘New Girl’ was één van de acht genomineerde reeksen in de categorie ‘Most Exciting New Series’ op de ‘Critics’ Choice Television Awards’. Bij zijn première in de States werd de reeks positief onthaald en bereikte de eerste aflevering 11 miljoen Amerikaanse kijkers.

Two and a Half Men: aflevering 1 en 2 op donderdag 22 maart vanaf 20.45
New Girl aflevering 1 en 2 op donderdag 22 maart vanaf 21.35 bij 2BE

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: