Ethias Arena krijgt state-of-the-art muziektheater als buur

Ethias versterkt zijn engagement in de entertainmentsector in Hasselt. De verzekeraar verlengt niet alleen zijn sponsoring van de Ethias Arena, hij wordt ook naamsponsor van het totaal vernieuwde Congrestheater op dezelfde Grenslandhallensite. Het Ethias Theater, dat net als de Ethias Arena wordt uitgebaat door de Sportpaleis Groep, opent dit seizoen zijn deuren als state-of-the-art muziektheater.

De Sportpaleis Groep gelooft heel sterk in de markt van de kleinere concerten en evenementen en heeft daarom fors geïnvesteerd in de theaterzaal naast de Ethias Arena. Na de verbouwing vorige zomer van de Ethias Arena heeft de groep deze zomer de vroegere Hal 4 van de Grenslandhallen grondig vernieuwd en naar een volwaardig en zelfstandig muziektheater voor 3.000 bezoekers geüpgraded. De zaal, die tot voor kort als Congrestheater bekendstond, is hiermee uniek in de provincie Limburg.

De verbouwing van het Congrestheater hield de sloop in van een deel van de bestaande Hal 4 en de vervanging met een nieuwbouw van 2.300 m2. In dit nieuwe gedeelte kwam een vaste tribunestructuur in bescheiden U-vorm, waaraan in het logo van het Ethias Theater wordt gerefereerd. De nokhoogte boven dit tribunedeel wijzigde van 9 naar 14 meter en het dak kreeg akoestische en thermische isolatie. Onder de tribunestructuur bevindt zich een sfeervolle foyer, waar de bezoekers terechtkunnen voor een hapje en een drankje, en een nieuw sanitair cluster. Een duplex in deze nieuwe foyer kan benut worden als vipruimte voor zo’n 150 gasten. In het aanpalende oude gedeelte kunnen naar wens catering- of vipfaciliteiten gecreëerd worden voor zo’n 2.500 personen. Het vroegere podiumgedeelte met de toneeltoren bleef behouden. Erachter werd een sanitaire ruimte en kleedruimte toegevoegd. Naast het nieuwbouwgedeelte werden twee nieuwe traphallen opgetrokken. Een eigen toegang zorgt ervoor dat het Ethias Theater volledig los van de andere ruimtes van de Grenslandhallen kan functioneren.

De capaciteit van het nieuwe Ethias Theater breidde uit naar 2.000 (volledig zittend) tot 3.000 (1.500 zitplaatsen + 1.500 staanplaatsen) bezoekers, wat betekent dat deze theaterzaal de perfecte aanvulling vormt bij de Ethias Arena, die een gezellige evenementenhal is vanaf 4.000 personen, maar desgewenst tot 15.000 bezoekers kan ontvangen.

Door de goede akoestiek en de aanwezigheid van een toneeltoren is het Ethias Theater uiterst geschikt voor concerten, shows en theater- of operavoorstellingen. Daarnaast kan deze gezellige zaal benut worden voor congressen, seminaries en andere privébijeenkomsten vanaf 400 personen. Artiesten voor wie het CC Hasselt te klein is kunnen zonder problemen in het Ethias Theater terecht. De zaal is bovendien een perfecte aanvulling voor de andere zalen van de Sportpaleis Groep in Antwerpen (Sportpaleis en Lotto Arena) en in Brussel (Vorst Nationaal, uitbating vanaf 1 oktober). De Sportpaleis Groep onderzoekt momenteel de mogelijkheid om een intense samenwerking met de Stadsschouwburg in Antwerpen en de Capitole in Gent op te zetten. Het Ethias Theater zou zo in het rijtje kunnen komen te staan op de as Oostende – Gent – Antwerpen – Hasselt voor het aanbod van populaire theaterproducties.

“Het doet ons plezier dat ook de bedrijfswereld gelooft in onze visie en die mee ondersteunt”, zegt Sportpaleismanager Jan Van Esbroeck. “Ethias demonstreert dat niet alleen met zijn engagement om de sponsoring van de Ethias Arena te verlengen, maar ook door tegelijk naamsponsor te worden van de vernieuwde theaterzaal in Hasselt. We zijn ervan overtuigd dat het Ethias Theater heel snel een ronkende naam zal zijn bij het grote publiek en in de entertainmentsector”.

Het eerste evenement in het Ethias Theater vindt plaats op zaterdag 21 september. De officiële ingebruikneming van de zaal gebeurt op zaterdag 12 en zondag 13 oktober met twee concerten van Boudewijn de Groot.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: