Tom Van Tongerloo
© Richard Brunsveld

Na de succesvolle lancering van Coone’s ‘Global Dedication’-album, volgde er een wereldtour in steden als: Orlando (USA), New York (USA) en Tallinn (Estland). Afgelopen zaterdag 25 januari streek deze tour neer bij onze noorderburen in Eindhoven. Hier trapte ST8MENT het jaar af met de ‘Coone: Global Dedication Album Tour’ in de Effenaar. Deze editie mocht rekenen op veel belangstelling en het bordje ‘uitverkocht’ werd dan ook vroegtijdig aan de deur gehangen. Coone werd niet voor niets verkozen tot één van de beste hardstyle DJ’s ter wereld.

Samen met collega DJ’s liet hij de Effenaar genieten in zijn puurste vorm. Zo stond de Belgische DJ Outlander in de startblokken om de zaal warm te draaien. Gevolgd door het Noorse DJ-duo Da Tweekaz, die het publiek aardig meekregen. Hun cheesy sound mocht de afgelopen jaren rekenen op een enorme support onder de fans en ver daarbuiten. Hun energieke set, in combinatie met hun entertainment gehalte, maken het een niet te missen act op tal van evenementen en festivals.

Rond middernacht was het tijd voor ‘Mr. Global Dedication himself’, de Belgische trost, DJ Coone. Vanaf het moment dat hij de DJ-booth betrad, was er geen houden meer aan. Het publiek ging uit hun dak op talrijke nummers van zijn nieuwe album. Ook het showelement werd hoog in het vaandel gedragen. Zo waren de danseressen verkleed als zombies, die op het einde van het nummer ‘Zombie Killer’ neervielen op het podium. Tevens werden er lichtstaven onder het publiek verdeeld, wat een magische touch gaf aan het nummer ‘Magical’.

Na de heldenset van DJ Coone, werd het aantal bpm’s wat bijgedraaid en kwamen we terecht bij Harddriver. Deze laatste is momenteel bezig met Europa te veroveren met zijn gewelddadige sets. Als afsluiter van de avond stond het aanstormend raw hardstyle talent Phuture Noize geprogrammeerd die de laatste energie uit het publiek zoog. MC Dash zorgde voor de vocale ondersteuning.

Het was opnieuw een geweldige avond met tal van hoogtepunten. De uitbundige sfeer, de prachtige lichteffecten en het snoeiharde geluid, zorgden voor een geweldige editie die ook Coone niet snel zal vergeten. Met een vierde ‘Global Dedication’-foto op zak, waarin hijzelf met de alom bekende vlag de hoofdrol speelt, kan hij binnen 2 weken zijn thuisbasis doen daveren op zijn grondvesten. (TVT)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: