Vorige week maandag ging het langverwachte tweede seizoen van Cordon van start. De eerste aflevering werd ondertussen bekeken door 503.000 mensen, waaronder ook heel wat uitgestelde kijkers, goed voor 39,4% marktaandeel op VVA 18-54 (live+3). De online platformen Stievie en vtm.be telden nog eens 50.000 extra views.

Hebben Quinten (Jelte Blommaert) en Lex (Tom Dewispelaere) de bom overleefd? De eerste aflevering van het tweede seizoen van Cordon was er meteen één met een explosief einde. Agent Lex, die in het cordon is gegaan uit liefde voor zijn vriendin Jana, probeerde een bom onschadelijk te maken aan een containermuur. Een beslissing die wel eens fatale gevolgen kan hebben…

Gedetineerden Chris en Gabriëla (nieuwkomers Vincent Van Sande en Brit Van Hoof) installeerden de bom om de cordonmuur op te blazen, dé enige weg naar de buitenwereld, en meteen hun one way ticket naar de vrijheid nadat ze jarenlang in de gevangenis opgesloten zaten voor respectievelijk drugsdeals en moord.

In diezelfde gevangenis hebben de gedetineerden de keet volledig overgenomen en de scheiding tussen mannen- vrouwen- en psychiatrische vleugel opgeheven. Alles kan, alles mag. De enige die er nog enige vorm van orde kan bewaren, is Robert (nieuwkomer Carry Goossens), bijgenaamd ‘De Goede Moordenaar’. Een erg rustige man die al 20 jaar zijn onschuld volhoudt en wacht op de herziening van zijn moordproces.

Na de doodskus van een op wraak zinnende Jokke (Wouter Hendrickx) is ook Dr. Cannaerts (Johan Van Assche), die deels schuldig is aan de uitbraak van het virus, besmet. Hij komt op de proppen met een experimentele virusremmer. Een groot risico, maar als hij niets onderneemt, kijkt hij net als honderden anderen de dood in de ogen.

Ondertussen heeft de ontsnapte crimineel Mike (nieuwkomer Manou Kersting) de leiding genomen over de buurtwinkel van Denise (Inge Paulussen) en Carl (Robbie Cleiren). Hij wil dat iedereen grof geld betaalt voor de hulpgoederen, maar dat is tegen de zin van militair Idriss - Nabil Mallat, ook een nieuwkomer in de reeks en bekend van ‘Image’. Want iedereen zit nu eenmaal in hetzelfde schuitje.

De afleveringen van Cordon zijn live en uitgesteld te bekijken via vtm.be en de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over