72 uur. 3 volle dagen en nachten afgesloten van de rest van de wereld. Gemiddeld 1.090.370 kijkers zagen op het einde van aflevering 2 dat het cordon rond de besmettingshaard wordt verlengd.

In de derde aflevering van de besmettelijk spannende dramareeks zit Jana (Liesa Van der Aa) ermee dat haar lief en commissaris Lex haar hiervan niet op de hoogte had gebracht. Maar Lex (Tom Dewispelaere) heeft een voorbeeldfunctie en kan zich in deze situatie geen communicatielekken veroorloven. Laat staan nog meer reden tot paniek, want langzaam maar zeker beginnen de inwoners en werknemers van de Stad Antwerpen de ernst van de situatie in te zien…

Al na 3 dagen beginnen bepaalde voedingsproducten schaars te worden, en dus moet er gerantsoeneerd worden. Bij Jana op kantoor, waar zij met haar collega’s in quarantaine zit. En in de buurtwinkel van de 16-jarige zwangere Ineke (Zoë Thielemans) en haar ouders (Inge Paulussen en Robbie Cleiren), waar de eerste problemen de kop opsteken en de situatie al snel lelijk uit de hand loopt. De Antwerpse politie en het Belgisch leger maken zich op voor een voedselbedelingsactie. Maar wat een rustige tussenkomst had moeten worden, eindigt in een thriller.

Cordon: de jacht op voedsel is geopend vanavond om 21.45 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over