Besmettelijk spannend. Dat is het minste wat je kan zeggen over Cordon. De eerste aflevering van de dramareeks bereikte meteen 1.059.374 kijkers (live +3 en goed voor een marktaandeel van 48,7% op VVA 18-54) die aan hun scherm gekluisterd zaten.

Een dodelijk virus dat in een pijlsnel tempo slachtoffers maakt. De overheid die meteen beslist een cordon sanitaire in het leven te roepen om verdere besmetting te voorkomen. En de Antwerpse burgers (nog) niet lijken te beseffen wat hen te wachten staat…

Op maandag 17 maart 2014 wordt in de 2de aflevering van Cordon al snel duidelijk dat de buitenwereld de veiligheidsmaatregelen nog weglacht, terwijl de schrik als een dodelijk gif binnensluipt in het NIIZA, het Nationaal Instituut voor Infectieziekten Antwerpen. Juf Katja (Veerle Baetens) die er met haar klasje op bezoek was, gaat op zoek naar haar zoontje Quinten die besloot op eigen houtje het NIIZA te verkennen.

Regeringsambtenaar Sabine Lommers (Mieke De Groote) en commissaris Lex Faes (Tom Dewispelaere) geven een persconferentie om hun beslissing om een cordon te starten, te rechtvaardigen. Maar dat is buiten de kritische vragen van journalist Gryspeerts (Koen De Sutter) gerekend die hen het vuur aan de schenen legt. Antwerpen 48 uur lang lam leggen en 5000 mensen gijzelen voor 1 dode? Dan moét de overheid wel meer weten dan ze kwijt wil. En hij is vastbesloten uit te zoeken wàt.

Computerspecialiste Jana (Liesa Van der Aa) gaat noodgedwongen terug naar kantoor wanneer ze gevangen zit binnen het cordon, en maakt er een gezellige avond van met de collega’s die net zomin huiswaarts kunnen. Binnen 48 uur is het allemaal achter de rug. Althans, dat denken ze…

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over