De samensmelting van een deel van de The Byrds (C), Buffalo Springfield (S) en The Hollies (N) zorgde vanaf 1969 voor een muzikale aardverschuiving. Crosby, Stills and Nash brachten toen de LP’s ‘Crosby, Stills & Nash’ en ‘Déjà Vu’ uit met ijzersterke nummers als Suite: Judy Blue Eyes, Guinnevere, Wooden Ships, Teach your Children, Almost cut my hair, Woodstock en Our House, die dankzij de ongelooflijke harmonieën (schijnbaar gemakkelijk, maar in werkelijkheid onevenaarbaar) onsterfelijk werden.

Sindsdien staan deze heren synoniem voor een portie hippie-idealen, gaande van vrije liefde tot het onverdroten opkomen voor het milieu en sociale en politieke rechtvaardigheid.

In ons land waren C, S & N in 2010 voor het laatst samen te horen in de Elisabethzaal. In 2011 speelde het kernduo (C & N) nog een magistraal concert in het Koninklijk Circus. Volgende zomer komen ze opnieuw als trio optreden en afgaande op het vorig jaar verschenen ‘Crosby, Stills & Nash 2012’ (live 2 CD & DVD) kunnen we stellen dat de magie van weleer intact gebleven is.

Tijdens hun huidige tournee hebben ze alle drie vrede genomen met hun eigen levensloop en kijken ze in verwondering terug op hun volledig oeuvre. Samen met een meesterlijke band brengen ze op een zeer bevlogen wijze de hoogtepunten uit hun gezamenlijk liedboek.
Op 11 juli 2013 zijn Crosby, Stills and Nash opnieuw in België te gast. Het belooft een intieme, exclusieve en ontroerende avond te worden.

Crosby Still & Nash
11 juli 2013, 20.00 uur
Kursaal, Oostende
Tickets: www.sherpa.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: