Terwijl iedereen zich voorbereidde voor een griezelavond met halloween, stroomde menig volk van bv-land naar "De Shop" in Antwerpen. Op 31 oktober ging daar the Rocky Horror Show in een regie van Stany Crets in première. The Rocky Horror Show vertelt het verhaal van Janet Weiss en Brad Majors. Ze zijn nog maar pas verloofd en al in de problemen. Tijdens hun autorit naar hun oude professor slaat het noodlot toe: hun band geraakt lek.

Op de koop toe heerst er nog een zwaar onweer. Ze besluiten hulp te gaan zoeken en belanden doorweekt voor het kasteel van dokter Frank-N-Further. Zijn bediende Riff Raff laat hen binnen. Naast hem zijn er nog twee knotsgekke bediendes Magenta en Colombia. Al snel wordt duidelijk dat het geen gewoon kasteel is. De bewoners zijn iets aparter dan je zou vermoeden. Het lijkt erop dat ze de telefoon niet zomaar gaan mogen gebruiken. Ze komen terecht in een wereld vol lusten en ontdekken verlangens die ze nooit eerder voelden. Daar bovenop krijgen ze de eer de nieuwste creatie van dr. Frank-N-Further te ontmoeten. "Rocky" is een jonge blonde god in het perfecte lichaam dat door Frank gecreëerd werd. Maar al gauw keert het tij zich tegen Frank. Zal hij erin slagen het allemaal op te lossen? Geraken Janet en Brad heelhuids thuis?

The Rocky Horror Show is niet gemaakt voor de gevoelige kijker, noch voor de passieve toeschouwer. Met The Rocky Horror Show hoor je uitbundig mee te doen! Zo moet je bijvoorbeeld telkens als de naam "Brad" wordt uitgesproken heel luid "Asshole" roepen en bij "Janet" slet. Bijkomend kon je een goody bag kopen. Daarin zaten dan allerlei attributen om de show te stelen. Zo zat er onder andere een zakje rijst in om te gooien bij elk huwelijk, latex handschoenen voor in het lab en om Frank op te winden, waterpistolen om de regen na te bootsen, enz... Maar wees gerust er zit ook een krant bij om te schuilen. Dr. Frank-N-Further werd op een schitterende manier vertolkt door Laurenz Hoorelbeke. Hij gleed elegant over het podium op torenhoge hakken alsof het niets was. Ook zijn stem wist het publiek te bekoren in de sterke songs die hij bracht. Matthew Michel speelde de blonde super creatie. Hij kreeg dan ook het kleinste kostuum, een veel te kleine strakke gouden short. Zijn afgetrainde lichaam zorgde dan ook voor een serieuze temperatuurstijging in de zaal. Nord in De Moor en Shana Pieters kropen in de huid van het schattig en braaf koppeltje. Voor Shana was dat haar eerste productie als pas afgestudeerde maar dat was er niet aan te merken. Nordin heeft ondertussen al de nodige ervaring en zette een hilarische Bread neer.

De drie bedienden van Frank werden vertolkt door het angstaanjagende trio Sébastien Desmet, Jasmine Jaspers en Maja van Honsté. De droge opmerkingen van Sébastien als er iets kleins fout ging bij de techniek, de gekke bekken van Jasmine en de aanstekelijke vrolijkheid van Maya toverden een glimlach op ieders gezicht.

We mogen natuurlijk ook Sven Tummeleer niet vergeten. Hij speelde eerst de loopjongen Eddie en later de knotsgekke professor Dr. Scott. Zeker die laatste zorgde voor veel gelach. Koen van Impe sprak als verteller de scènes aan elkaar. Wie zeker ook een dikke pluim verdiende zijn de acteurs in het ensemble. Zij vulde de show prachtig aan.

Deze knotsgekke bende werd in de hand gehouden, of ook niet echt, door regisseur Stany Crets. De cast heeft er een fantastische voorstelling van gemaakt. Het gaat er vaak over maar dat hoort ook bij de show. Gewoon de knop omdraaien en je beleeft een geweldige avond. Het is een hele andere beleving dan een klassieke musical en dat is juist de reden dat je moet gaan zien! Je kan nog in de Shop terecht tot 19 november. Allen daarheen!

Tickets en info kan je vinden op: www.deepbridge.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: