Kenth Kvien en Marcus Nordli, beter bekend als de twee crazy hardstyle dj’s uit Noorwegen, startten hun carrière met het produceren van hardtrance, hardhouse en hardtechno muziek. Wanneer ze in aanraking kwamen met hardstyle, groeide hun passie hiervoor aanzienlijk. Een nieuwe wereld ging open als het gerenommeerde label Dirty Workz hen benaderde om toe te treden tot hun familie van producers. Tegenwoordig staan beide heren op de grootste internationale evenementen en festivals geboekt en zijn ze niet weg te slaan uit de charts.

Onlangs brachten ze hun nieuwe album ‘Time 2 Shine’ uit dat, net zoals ‘The Challenge’ van dj Coone, de nodige media aandacht kreeg. Niet alleen de sociale media hebben het album extra in de verf gezet, ook de heuse album release party in Club Noxx was een groot succes. Meteen na de release veroverden ze de top 10 op hardstyle.com. Daarnaast eindigden ze op de 99ste plaats van de DJ mag Top 100.

Het album bestaat uit 14 tracks en staat vol met eigen releases, samenwerkingen met collega dj’s en remixen. Traditioneel opent de cd met het nummer dat de titel van het album draagt, namelijk ‘Time 2 Shine’. Voor de tweede track zochten ze in eigen land een vocalist om hun nummer ‘Norwegian lullaby (Eg Har En Tulle)’ te ondersteunen. De Noorse schone Lene Kokai nam deze taak op zich en samen produceerden ze deze erg melodieuze track, letterlijk vertaald als ‘Noors slaaplied’.

De eigen releases bestaan uit ‘Cheese Police’ en ‘Tweekend’. Deze laatste geeft je een impressie over hoe het ideale weekend eruit ziet. Op vlak van remixen hebben de heren van Da Tweekaz zich uitgeleefd op twee tracks. De eerste komt van Isaac met ‘The Sound of The Underground’. Da Tweekaz gaf een eigen ‘tweak’ (lees: touch) aan dit nummer wat een zeer stevig resultaat met zich teweeg bracht. Een tweede is van het jump/tek duo Demoniak met ‘The World Needs To Hear’.

Verder bevat het album tal van collabs met collega dj’s als Hard Driver (Feel The Night), MC Chucky (Born This Way), Oscar (Break The Spell), In-Phase (Don’t Stop), Coone (Born In The 80’s) en Josh & Wesh (Catch The Light). Het album sluit op een originele wijze af met een happy hardcore remix van ‘Break The Spell’ door de Britse dj Hixxy.

Dirty Workz zorgde in samenwerking met ToffMusic voor een knaller van formaat met deze ‘Time 2 Shine’ van Da Tweekaz, die een topjaar achter de rug hebben. Benieuwd wat ze nog meer in petto hebben voor ons! (TVT)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: