The Stranglers * The Jim Jones Revue * The Godfathers * The Reverend Peyton’s Big Damn Band * The Urban Voodoo Machine * John Schooley * Aramak Iab * Madé J * Slim Cessna’s Auto Club * The Hillbilly Moon Explosion * Larry and His Flask * Bertrand Lani and Band.

Elk jaar, op 1 mei, hebben de liefhebbers van actuele blues, rock, folk en roots afspraak te Lessen bij Geraardsbergen voor deze voorjaarsklassieker onder de festivals.

Dit jaar … met oa The Stranglers, in een originele en aangepaste formule, volledig in de sfeer van Roots & Roses. Deze Engelse punkgiganten zullen een electro-akoestische set brengen. Een mooie wijze om hun hits te appreciëren en vooral een act op maat van Root & Roses.

Jim Jones maakte reeds in 2011 het podium van het festival onveilig. Hij komt terug om zijn nieuw album voor te stellen. Een grote naam uit de huidige rock’n roll scene.

Een ander icoon uit de Engelse garage en punk scene is eveneens van de partij : The Godfathers ! Een mooie overgang tussen The Stranglers en de toekomst, belichaamd door Jim Jones. Aramak Iab kent u waarschijnlijk (nog) niet, maar als u de naam omkeert, leest u Bai Kamara. Hij zal komt zijn gloednieuw blues rock project voorstellen.

Verder komen op de affiche alle facetten van de moderne roots aan bod: van de rockabilly van The Hillbilly Moon Explosion tot de rock blues van Madé J, over de gipsy blues van Urban Voodoo Machine, de americana van Slim Cessna of de gespierde bluegrass van de mooie babies van de Reverend Peyton.

Afspraak Lessen, 1 mei
Deuren om 10u30 – einde om 23h00
Twee podia, overdekt (en fantastische catering)
tickets: www.sherpa.be/frBE/Festivals/Musique/Roots-and-Roses-Festival-2013

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: