Met ‘De Jaren ’90 voor Dummies’ duikt Vlaanderen op zaterdagavond niet alleen in de zetel, maar ook in de actua- en showbizzarchieven van de Vlaamse en internationale zenders. Op de tropische zaterdag 1 oktober 2011 werd het jaar 1992 opgefrist bij gemiddeld 357.063 live kijkers, goed voor een marktaandeel van 28,5% (VVA 18-54) en met een piek van 403.178. Daarmee voerde het nieuwe humoristische programma voor de tweede keer op rij én sinds de start ervan, de programmatop-20 aan.

Op zaterdag 8 oktober staat de derde aflevering voor de deur en duiken we in de actualiteit van 1993 aan de hand van een ludiek overzicht van de gebeurtenissen van dat jaar, en dat onderstreept door de populaire hits uit de nineties.

1993
Wat u zich vast nog herinnert van 1993 is dat koning Boudewijn in Spanje overlijdt ten gevolge van een hartstilstand. In het Amerikaanse Wacko belegert de FBI een sekte. Boris Jeltsin en George Bush Sr. ondertekenen een eerste verdrag waarin ze beloven hun massawapens te vernietigen. Tot zover de geschiedenis . Maar weet u nog waarom Gaston en Leo gevierd werden? Hoe de crimineel Kaplan uit de gevangenis ontsnapte? In welke serie Marie Vinck haar eerste rol speelde? Wat de naam was van de eerste film van Erik Van Looy? Voor welk product Hugo Claus reclame maakte? Wie er protesteerde tijdens de eedaflegging van Koning Albert? Alles wat u beter al lang vergeten was, wordt nu weer opgefrist in 'Het Jaar '93 voor Dummies'.

Een ludiek streepje geschiedenis, op zaterdag 8 oktober 2011 om 20.00 bij vtm.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: