De patat heet het nieuwe programma dat Jeroen Meus maakte voor Canvas. Nu weten we uit goede bron dat de tv-kok in zijn restaurant maar twee soorten aardappelen gebruikt: vastkokende en niet-vastkokende. In De laatste show vertelt hij hoe hij er dan toch in geslaagd is om zes weken lang een programma te maken over de ‘Solanum tuberosum’ of wel “de plant met knollen die graag in de zon staat”.

Maandag is echt de aller-allerlaatste dag dat Yves Leterme optreedt als premier van het land. Tijd om afscheid te nemen op de sofa van Michiel.

Cultuurchef Marc Didden komt ook. En hij brengt zijn onderwerp gewoon mee: Ever Meulen. Guy Mortier noemde de illustrator ooit “de Michelangelo van Kuurne”. Wij houden het bij “illustrator”. Ever Meulen stelt deze maand tentoon in Kortrijk. Voor Marc Didden het ideale moment om een aantal legendarische affiches en tijdschriftencovers van zijn zolder te halen.

En het is maandag, dus stelt Michiel de nieuwe weekband voor. Deze week is dat Dez Mona. Die werkt momenteel samen met BOX (Baroque Orchestration X) waardoor de bandleden hun muzikale wereld hebben kunnen uitbreiden met enkele typische barokinstrumenten. Een kruisbestuiving die een hele week lang voor een originele Laatste show zal zorgen.

De laatste show: van maandag tot donderdag rond 22.00 uur op één

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: