Anja Daems gaat mee op missie met de ngo Artsen Zonder Vakantie naar het Afrikaanse Benin en ze brengt vanaf woensdag verslag uit in De madammen. Nu donderdag 29 november, de dag van de wereldwijde strijd tegen armoede, ontmoet Anja dokter Maurits. Hij offert al jaren zijn vakantie op om vrijwilligerswerk te doen als orthopedist in Afrika. Deze maand vertrekt hij naar een ziekenhuis in Benin waar hij vooral mensen met orthopedische problemen zoals klompvoeten, verlammingen, maar ook brandwonden zal behandelen. Hij neemt niet alleen Anja Daems mee, maar ook Geena Lisa en Evi Hanssen.

Vorig jaar mocht het gezin van Bart Peeters mee met de artsen naar Rwanda. Dus voor ze vertrekt, gaat Anja nog even langs om te luisteren naar de ervaringen en verhalen van Nona, Winnie en Pablo. Van 5 tot 7 december maakt Anja Radio Benin voor De madammen en houdt ze haar twee thuisblijvende collega-presentatrices dagelijks op de hoogte van haar avonturen in Afrika. Over het leven en werk van het medisch team en hun patiënten in het Hôpital de Dieu in Boko, Benin.

Artsen Zonder Vakantie zijn 600 artsen, verpleegkundigen en paramedici die de gezondheidszorg in Afrika naar een hoger niveau willen tillen. Tijdens hun eigen vakantie engageren zij zich om op vrijwillige basis Afrikaanse collega’s aan de operatietafel bij te staan en op te leiden. Met die kennis kunnen zij later zelfstandig aan de slag.

Radio Benin in De madammen, van 5 tot en met 7 december van 10 tot 12 uur op Radio 2

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: