Vanavond maken presentatoren Evi Hanssen en Kürt Rogiers zich samen met de jury, de coachen en 6 bekende deelnemers klaar voor de eerste halve finale van De Grote Sprong, uiteraard opnieuw live vanuit het Brugse Olympiabad. Na een intensieve trainingsweek stijgt de spanning voor Véronique, Gella, Sean, Kevin, Sergio en Tanja. Zij willen allen bewijzen dat ze hun plaats in de halve finale waard zijn en dagen vooral zichzelf uit om de lat hoger te leggen en hun duikprestaties naar een nog hoger niveau te tillen.

Want het coachen-team onder leiding van Hassan is het er unaniem over eens : “Deze bekende Vlamingen zijn sterke persoonlijkheden, stuk voor stuk. Ze gaan er telkens voor de volle honderd procent voor, hoe groot de uitdaging ook blijkt te zijn. Opgeven staat niet in hun woordenboek. De sprong waaraan sommigen in deze eerste finale aan durven wagen na amper enkele weken training, daar doen beginnende duikers vaak maandenlang over. En wat het nog unieker maakt is dat ze mekaar steunen, oppeppen, motiveren en luidkeels meejuichen wanneer de trainingen voor hun concurrenten meezitten. De sfeer zit goed. Maar spanning is er minstens evenveel.”

Veronique moet voor de halve finale opnieuw een salto instuderen. Maar deze keer is het een anderhalve waardoor ze nog harder moet trainen, wil ze het perfect onder de knie krijgen. Coach Hassan neemt haar mee naar de droogtraining om haar salto in een harnas te oefenen. Maar terug in het zwembad krijgt Veronique schrik om zich te bezeren en is ze extra voorzichtig. Haar extra waakzaamheid ten spijt, maakt ze een pijnlijke val en blesseert zo haar schouder. En dat heeft zo z’n gevolgen voor haar trainingsschema.

Sergio vocht tijdens de voorronde tegen zijn hoogtevrees en overwon zichzelf door een duik vanop de 5 meter te maken. Coach Tanja legt de lat letterlijk nog hoger voor Sergio want in de halve finale zal hij opnieuw zijn grenzen moeten verleggen. Zowel Sergio als Gella blokkeren op de 5 meter en daarom nam Hassan hen vorig weekend mee naar het Zuid-Franse Cassis. Hier trotseren jaarlijks talrijke duikers de hoogte om te cliff diven!

Topatlete Gella kon tijdens de voorronde haar nektrauma overwinnen. De jury was onder de indruk want Gella koos geen gemakkelijke sprong om hen te overtuigen. Tijdens de halve finale wil coach Hassan haar opnieuw een uitdagende duik geven én hij wil dat Gella haar limiet van 5 meter overschrijdt. Gella zal uit haar comfortzone moeten treden en dus nam Hassan ook Gella mee naar Cassis om te gaan cliff diven.

Sean, die pas vorige week groen licht kreeg om opnieuw te springen na een kwetsuur aan zijn trommelvlies, maakte een mooie duik tijdens de voorronde maar de jury vond zijn sprong iets te gemakkelijk. In de halve finale wil hij dan ook extra straf uit de hoek komen en dus vroeg hij de coaches om een moeilijke duik. Sean gaat tot het uiterste om die perfect in te studeren. Zijn blessureleed is helemaal achter de rug en de goesting om zijn nieuwe sprong vrijdag in de liveshow te doen, is bijzonder groot.

Tanja bewees tijdens de voorronde dat ze niet moest onderdoen voor de mannen. Ze maakte als eerste vrouw een spectaculaire sprong vanop de 10 meter. Ook voor de halve finale maken de coaches het haar niet gemakkelijk en moet ze een handstandduik doen van het hoogste platform, iets wat zelfs voor durfal Tanja een uitdaging blijkt. Voor een moeilijke sprong is een comfortabel gevoel in de hoogte heel belangrijk dus nam Hassan ook Tanja mee naar Cassis om te gaan cliff diven…

Tijdens de voorronde was de jury sprakeloos toen Kevin zijn spectaculaire sprong bracht. Kevin beseft dat alleen door nog straffer te doen, een finaleplaats wenkt. Hij begint vol goede moed aan zijn nieuwe sprong, maar beseft snel dat de hoogte ook bij hem een rol speelt als hij de sprong nog niet onder de knie heeft. Hij krijgt het mentaal dan ook heel moeilijk en panikeert deze keer al op een hoogte van 7,5 meter. Coach Hassan wil hem zijn duik in openlucht laten oefenen en hoopt dat hij door mee te gaan naar Cassis zich comfortabeler gaat voelen. Wanneer hij er zijn sprong wil perfectioneren, blokkeert hij echter waardoor hij hard neerkomt op het wateroppervlak. Duizelig en met een zelfvertrouwen dat een serieuze knauw heeft gekregen, gaat hij eens terug op Vlaamse bodem niettemin verder met de trainingen… hopend dat zijn schrik snel plaats maakt voor lef.

Na hun solosprong beoordeelt de professionele jury opnieuw voor 50% de sprong en heeft de kijker thuis de andere 50% in handen, door hun favoriete stem uit te brengen. Stemmen op de sprong van je favoriete deelnemer kan door de voornaam te sms’en naar 6677 (€0,75/stem), alsook door online je gratis stem uit te brengen: via vtm.be of via de VTM App. Via beide manieren (sms en vtm.be/VTM App) is het slechts mogelijk om 1 keer te stemmen.

De drie gezichten die hierna de meeste stemmen behalen gaan opnieuw sowieso door. De twee bekende deelnemers met het minst aantal stemmen vallen af. De twee overige deelnemers zullen hun sprong opnieuw moeten doen in een ‘Splash-Off’. Het is de jury die hierna beslist welke deelnemer nog wordt opgevist om alsnog door te gaan. Op vrijdag 27 september staat de tweede halve finale op het programma, waarin de 6 andere bekende personen een gooi doen naar een finaleplaats. Op vrijdag 4 oktober komen we in de grote finale te weten wie de discipline van het schoonspringen het best onder de knie heeft en zich dé winnaar van De Grote Sprong mag noemen.

De grote sprong vanavond om 20.40 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: