Kwaliteit kost tijd. En in het geval van Joost Zweegers (Novastar) bedraagt deze precies zes jaar ofte: de tijd die Joost nodig had om aan de opvolger van het gelauwerde ‘Almost Bangor’ (uit ’08) te werken. Zijn langverwachte vierde album verschijnt in maart en kreeg de titel ‘Inside Outside’ mee. Hiervoor strikte hij een producer van formaat: de Britse John Leckie die o.a. de knoppen in de perfecte stand draaide op ‘The Bends’ (Radiohead), het gelijknamige debuut van The Stone Roses alsook ‘Showbiz’ en ‘Origin of Symmetry’ van Muse. 

Maar met John Leckie vond Joost bovenal een muzikale soulmate met wie hij zijn liefde voor Britse pop en songs met grootse refreinen maar kleine emoties kon delen. Het resultaat werd ‘Inside Outside’: een gloedvol album dat een bijna broeierige sfeer uitademt. 

Het is alweer van ’98 (!) geleden dat Novastar debuteerde in de AB Club en in die tussentijd verkocht hij vlot een tiental zalen uit. Joost: welcome back in ons midden! Opener wordt het Belgische blues/rock trio Ganashake die reeds eerder mochten opwarmer voor zielsgenoten als Jon Spencer Blues Explosion en Black Box Revelation.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Joost Zweegers
Datum: 
Dinsdag, 6 mei 2014
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over