Op donderdag 27 oktober 2016 rijdt Luk Alloo opnieuw mee met de speciale eenheid van de Federale Politie, de Cel Patrouille en Toezicht of CPT. De agenten halen een wagen uit het verkeer voor onderzoek. Het blijkt al snel om twee dealers te gaan. De Cel treft verdeelzakjes aan, 250 opgerolde biljetten van 50 euro en een cocaïnepartij. “Maar ook met 5 gram cocaïne wordt een burger in de cel gestopt, dat staat in het nieuwe Nationale Veiligheidsplan”, zegt een agent.

De eenheid ontdekt ook middelen om cocaïne te versnijden. “De cocaïne die je koopt, wordt tegenwoordig aangelengd met dieetpoeder en voedingssupplementen die de gezonde haargroei stimuleren”, analyseert Luk Alloo. “Als je 1 gram cocaïne op de zwarte markt koopt, weet je niet hoeveel procent daarvan échte cocaïne is. Het is zeer realistisch dat je 10% coke en 90% smurrie koopt. Je weet dus niet wat je op de zwarte markt aantreft en het blijft erg gevaarlijk.

Verder in Alloo bij de Wegpolitie blijkt dat de Vlaming erg vergeetachtig is. Luk Alloo heeft het al zo vaak meegegeven, maar toch beboet de Federale Wegpolitie opnieuw enkele automobilisten die de gordel niet dragen. Een koppel heeft het kinderzitje achteraan niet vastgeklikt en ook de mama achterin heeft de gordel niet om. De boete bedraagt 275 euro. “Ik vind dat een zeer ernstige overtreding”, reageert agent Francis. “Omdat ik al te veel heb gezien in het verleden. Ik heb 2 kindjes weten sterven omdat ze geen gordel om hadden.”

Ook te snel rijden blijft een groot probleem in Vlaanderen. Alweer wordt een chauffeur betrapt. Hij moet een boete van 55 euro betalen. “Ik kan er wel mee leven. De politie heeft altijd gelijk”, geeft de chauffeur toe. Een andere chauffeur rijdt te snel omdat zijn dochtertje naar bed moet. De politie meet een snelheid van 158 km/u. De boete is navenant.

Een truck die te lang en te breed is, wordt aan de kant gezet omdat de chauffeur de vrachtbrief niet heeft ingevuld en geen borden ‘uitzonderlijk vervoer’ heeft geplaatst. De boete bedraagt 1.500 euro. De Nederlandse chauffeur reageert zuur en weigert nog met de politieagenten te praten.

De afleveringen van Alloo bij de Wegpolitie zijn live en uitgesteld te bekijken via vtm.be en de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over