Met de paasvakantie in zicht, is het uitkijken naar de nieuwe familievoorstelling van De Proefkonijnen. Het theaterproductiehuis staat bekend om z'n originele en interactieve voorstellingen. Vorig seizoen scheerden ze hoge toppen met het magische Droomprinses. Maar De Zingende Prins heeft een extra element dat de voorstelling nòg specialer maakt. Het publiek wordt niet alleen tijdens de voorstelling om z'n medewerking gevraagd, ook de voorstelling zelf is mee bepaald door de inbreng van kinderen.

Tijdens de cultuurmarkt eind augustus deed het gezelschap namelijk een bevraging van jonge bezoekertjes over 'de eigenschappen van een goede koning.' Deze antwoorden vormen in de voorstelling de basis van het pad dat de zingende prins moet afleggen.

Want in deze voorstelling probeert Prins Joren (Mike Wauters) zich klaar te stomen om koning te worden. Al is dat niet eenvoudig: onzeker als hij is, denkt hij dat het hem aan talent ontbreekt voor zo'n belangrijke functie. Zijn onbezonnen jongere zus (Daphne Paelinck) neemt hem op sleeptouw en leert hem, samen met de hulp van het publiek, zwaardvechten, oorlogvoeren en vrouwenharten veroveren. En dan - bij toeval - ontdekken ze dat Joren wel erg goed kan zingen!

Tussen de lijntjes schuilt een ontroerend verhaal over verborgen talenten, stereotypen en de zoektocht naar je plaats in deze wereld. Want waarom zou zijn zus niet gewoon koning kunnen worden...

Klaar om mee te komen lachen, vechten en zingen? Wees erbij vanaf 19 maart in theater Het Appeltje.

Tickets en info: www.deproefkonijnen.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: