De Nederlandse punked-out, proto-metal groep Death Alley tekent bij het Amerikaanse Tee Pee Records. Releaseshow 11 juni in Paradiso.

Het kan nog steeds: goede muziek maken in Nederland en opvallen in Amerika. Het overkomt de Amsterdamse band Death Alley. Na een split EP met Peter Pan Speedrock, een 7” op het Duitse Ván Records en nog een 7” in samenwerking met Obey-clothing is de proto-metal van Death Alley terecht gekomen op de burelen van het kwaliteitslabel Tee Pee Records in New York. Tee Pee, het label dat verantwoordelijk is voor de ontdekking en ontwikkeling van bands als Graveyard, Kadavar en Earthless, bood Death Alley meteen een platendeal aan.

Black Magick Boogieland is het debuutalbum van de band (release 15 mei) die bestaat uit leden van The Devil’s Blood, Gewapend Beton en Mühr. In hun relatief korte bestaan speelde Death Alley al op het Roadburn Festival, Speedfest en Scumbash. Europa maakte kennis met de muziek na een uitgebreide tour met labelgenoten The Shrine.

Op 11 juni is de releaseshow gepland in de Paradiso. Death Alley wordt deze avond bijgestaan door The White Faces en Need. Death Alley. Denk aan MC5, Captain Beyond, Bad Brains, Hawkwind en Pentagram.

Live:

  • 21-5-2015 – Utrecht – De Helling
  • 7-6-2015 – Haarlem – Patronaat
  • 11-6-2015 – Amsterdam – Paradiso - Releaseshow
  • 4-7-2015 – Rossum – Rosrock
  • 24-7-2015 – Lichtenvoorde – Zwarte Cross

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Death Alley
Datum: 
11 juni 2015
Locatie: 
Paradiso, Amsterdam
Meer over