Zij deelde het podium met Dizzy Gillespie en Sonny Rollins. Hij wordt al sinds de jaren ‘60 bij de absolute top van de jazzpianisten gerekend. Dee Dee Bridgewater en Ramsey Lewis, twee fenomenale artiesten die elk goed zijn voor drie grammy’s concerteren samen op Gent Jazz Festival.

Dee Dee Bridgewaters diepe stem en enorme présence lieten zes jaar geleden een diepe indruk na toen ze op Gent Jazz Festival haar Franse chansons bracht.

Ramsey Lewis doet voor het eerst ons festival aan. Hij is bekend om zijn combinatie van levendige funk en diepe soul. Sinds zijn hitnummer uit 1965, “The In Crowd”, richt Lewis zich meer op rhythm & blues maar de gospel van zijn vaders koor speelt nog steeds een belangrijke rol in zijn muziek.

Vrijdag 12 juli, om 20.30u staan Dee Dee Bridgewater en Ramsey Lewis op het podium van Gent Jazz Festival waar ze u met hun van soul en swing doordrenkte jazz ongetwijfeld naar hogere sferen leiden.

Morgen op Gent Jazz Festival!
Deuren en kassa gaan open vanaf 15.30 u.
Er zijn staanplaatsen en ongenummerde zitplaatsen in de tent.

Gent Jazz Festival playlist op Deezer
Sta je te popelen om het festivalterrein de betreden? Wil je jezelf grondig voorbereiden op de zeven festivaldagen of wil je graag iets nieuws ontdekken?

Onze programmatoren stelden voor jullie een afspeellijst samen met de artiesten die dit jaar de twee podia van Gent Jazz Festival zullen kleuren. Zet je koptelefoon op, sluit je ogen en geniet!

De lijst vindt je op Deezer.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: