Delrue lanceert eerste single 'Pacman' van nieuwe plaat!

Het gaat goed met Yevgueni. De groep staat momenteel op pauze. Het is een korte stop na de vele kilometers die de voorbije 10 jaar zijn afgelegd. Voorman Klaas Delrue vult de tussentijd met een kinderdroom: een album met eigen nummers in het Frans. Hij groeide op in een grensstreek, in een huis dat tot aan de nok gevuld was met Frans chanson. De helft van zijn jeugd luisterde hij naar Renaud. Ooit moest dat een weg naar buiten vinden.

Klaas Delrue hakt zijn voornaam af en maakt het heldhaftig getitelde ‘Risquons Tout’. Dat is ook de naam van een wijk vlakbij zijn geboortegrond maar er is toch het nodige lef mee gemoeid. Het is namelijk al geleden van de jaren 70 dat een bekend artiest zichzelf uitbreidt van het Nederlands naar het Frans. Toen was dat Johan Verminnen. Delrue vindt een schrijfpartner in broer Thijs - het is dus helemaal Delrue - en ontdekt een nieuw register. 

De muzikale regisseur is kwaliteitslabel Wouter Van Belle. Hij bracht anderhalf jaar toewijding, invulling en afwerking in. De arrangementen zijn geschreven door Andrew Powell, bekend van Kate Bush en Alan Parsons Project. En van heel wat projecten van Wouter. De opnames met het orkest zijn gebeurd in de Abbey Road Studios in Londen. 

De familienaam van Klaas Delrue was al geschikt voor een Franse plaat, hij heeft nu ook een geschikte Franse plaat gemaakt. Er stroomt opvallend veel evidentie en fiducie door ‘Risquons Tout’ 

Eerste single Pacman is nu uit en kan je hier beluisteren.

Concert data

  • 22/02: AB, Brussel, CD voorstelling
  • 8/03: CC Auditorium, Mechelen
  • 20/03: Het Depot, Leuven

Meer data via http://www.delruemusique.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over