dEUS speelde afgelopen weekend op het Mainsquare Festival in Arras, het Noord-Franse broertje van Rock Werchter. Onze vrienden van Musiczine zagen er een band in topvorm, hélemaal klaar om Cactusfestival op grandioze wijze af te sluiten:

'Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: dEUS was magistraal! Na een ietwat aarzelend en voorzichtig begin met onder meer 'The Architect', gooide de groep alle schroom van zich af tijdens een wervelende outro van 'Instant Street', die abrupt werd ingezet maar uitbarstte in een dissonant distortionfestijn van jewelste. Terwijl het publiek nog naar adem hapte, zetten Barman en co een heerlijk geflipte funky versie van 'Fell on the floor man' neer. De bassist, wiens rechterarm in het gips zat, leefde zich geweldig uit.

dEUS mag dan een grillige livereputatie hebben, gisterenavond snoerde het zijn criticasters de mond dicht. Wij genoten met volle teugen en voor we het goed en wel beseften volgde de apotheose. Bij 'Suds& Soda' ging het spreekwoordelijke dak eraf.'

Meer info & tickets via www.cactusfestival.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: