Britt Libot

Disney on Ice is een spektakel dat de alom bekende magie van Walt Disney naar een nieuw niveau tilt. Zowel jong als oud werd uitgenodigd door onze favoriete helden om te komen genieten van dit ijzig spektakel.

Disney is in het land. Dat wordt me al snel duidelijk wanneer ik een blik binnen werp in onze Lotto Arena. De geur van wafels en popcorn wordt vergezeld door gezellig kindergejoel en het geflikker en gerinkel van Disney merchandise. Overal weerklinkt Disneymuziek en stiekem voel ik me al een beetje warm worden vanbinnen. Want geef toe; ieders hart kan ontdooid worden door Disneyliefde. Toch?

De Lotto Arena werd voor de gelegenheid omgetoverd tot een heus ijspaleis. Wanneer Mickey en Minnie ons verwelkomen op hun avontuur, weerklinkt het enthousiasme van honderden kleine koters door de zaal – en hier en daar spot ik ook enkele ouders die hun cool niet meer kunnen houden.

Het startschot wordt gegeven met een vervolg op Toy Story: Andy vertrekt naar de universiteit en zijn speelgoed wordt weggegeven aan een kinderopvang, met heikele situaties en standaard speelgoed-sores tot gevolg. Hoewel de choreografie op zijn minst gezegd indrukwekkend was – vooral onze soldaten konden er iets van – duurde dit eerste verhaal toch net iets te lang. Van de twee uur durende show werden er maar liefst 40 minuten gegeven aan dit verhaal. Voor de kleinsten onder ons (en oké, misschien ook voor mij) werd het een beetje moeilijk om zich zo lang op één verhaal te focussen – en dit werd alleen maar versterkt door het feit dat het een onbekend verhaal was.

Na Toy Story kwamen er gelukkig wat meer bekende verhalen het ijs op gewalst, zodat de hele zaal snel weer mee was. Zo kregen we een mooie samenvatting van De kleine zeemeermin, inclusief alle meezingers. Oké ja, ik heb me misschien ook laten verleiden tot een strofe of twee. Misschien.

Na het indrukwekkende optreden van Ariel volgde de cast van Cars die begeleid werd met vuurwerk en bijhorend geknal. In het verhaal zat niet bijzonder veel diepgang, maar alsnog was deze show flitsend genoeg om de aandacht erbij te houden.

Disney on Ice besloot met het immer populaire Frozen, dat wat meer verhaaltijd kreeg dan De kleine zeemeermin en Cars. De getalenteerde schaatsers die Elsa en Anna vertolkten, wisten duidelijk hoe ze de kleinsten voor zich moesten winnen: ze gaven veel aandacht aan interactie met hun publiek, zonder dat het verhaal moest inboeten aan kwaliteit. Ondanks de beperkte mogelijkheden qua decor (er is maar zoveel dat je kan doen op ijs, toch?) heb ik toch meermaals naar adem gesnakt door het innemende karakter van het geheel.

Disney on Ice is absoluut een spektakel dat jij, je kinderen, zusjes, broertjes, nichtjes of neefjes niet mogen missen. De magie die Disney zo typeert dwarrelt en wervelt rondom het hele gebeuren, waardoor de kleinsten – maar ook jij – ongetwijfeld een onvergetelijke avond zullen beleven.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: