Op vrijdag 29 april wordt de aftrap gegeven van de 12e editie van DOCVILLE, het internationaal documentaire filmfestival. 9 dagen lang kan u genieten van tientallen inspirerende films, nagesprekken, debatten en lezingen.

Het programma van DOCVILLE bevat dit jaar een opvallende concentratie aan klinkende namen uit de docu-wereld. Niet alleen het bioscoopdebuut van Louis Theroux ("My Scientology Movie"), maar ook de nieuwste film van onder meer Michael Moore ("Where To Invade Next"), Werner Herzorg ("Lo And Behold: Reveries of the Connected World") en Michael Winterbottom ("The Emperor's New Clothes"). Maar DOCVILLE is ook een platform voor nieuw docu-talent uit alle uithoeken van de wereld.

Op de website van DOCVILLE werd het programma netjes opgedeeld per thema of stijl. Selecteer "sterke verhalen" of films die "mild komisch" zijn, kies voor films over thema's zoals "ecologie", "kunst", "economie" of "psychologie" of laat je inspireren door "essays" of thema's als "less is more".

Maar u kan het programma ook op de ouderwetse manier doorbladeren. Het programma van DOCVILLE 2016 werd overzichtelijk gebundeld in een brochure die u deze week als bijlage bij Knack Focus vindt.

Inspirerende debatten en lezingen op Docville

Wil u mee debatteren over het belang van stilte in een almaar luidruchtigere wereld, over de overbevolkingsproblematiek of het verdwijnen van de middenklasse? Mis dan zeker de DOCVILLE + Sessies niet, een reeks van GRATIS toegankelijke debatten, georganiseerd naar aanleiding van en volgend op de voorstelling van een film op het programma.

De DOCVILLE 2-activiteiten omvatten onder meer een aantal boeiende lezingen. Zo kan u de lezing "Stijn en de Sterren" (zon 1 mei, 17u) bijwonen, een toegankelijke lezing over astronomie, die het evenwicht houdt tussen wetenschap, filosofie en humor, gegeven door een Stijn Meuris.

Meer info over het volledige DOCVILLE + en DOCVILLE 2 -programma vindt u op de website.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over