De derde editie van Down The Rabbit Hole vindt plaats van 24 t/m 26 juni in de Groene Heuvels te Beuningen (GLD/NL). Vandaag worden de laatste muziekacts bevestigd en het blokkenschema bekendgemaakt. The Cinematic Orchestra, Vaudou Game, The Sore Losers, Baloji & L'Orchestre De La Katuba en Woods worden aan het programma toegevoegd.

Eerder werd bekend dat o.a The National, PJ Harvey, Anohni*, MacDeMarco, Glen Hansard, Flume, Daughter, De Staat, Douglas Firs, Fun Lovin’ Criminals, Eefje de Visser, #OpgezwolleTotNu, Charles Bradley & His Extraordinaires, Courtney Barnett, Ty Segall and the Muggers, Savages en Mura Masa naar het festival komen. Anohni –leadzanger/songwriter van Antony and the Johnsons - komt met een hagelnieuwe, revolutionaire liveshow naar een select groepje Europese festivals waaronder DTRH. Binnenkort volgt nog meer info waaronder ook de invulling van een aantal nieuwe projecten.

About: Down The Rabbit Hole staat voor een weekend vol avontuur, verwarring, surrealisme en psychedelica met als basis een sterk muziekprogramma verdeeld over drie podia. Daarnaast zijn er ook tal van originele, relaxende of spannende dingen te zien, te horen en proeven waardoor het geheel een unieke beleving wordt, ook ‘s nachts.

DTRH is een kleinere laid-back variant van de grote festivals. Een festival op mensenmaat, met ruimte en groen, met een unieke sfeer en vooral een line up om u tegen te zeggen. Het festival is gericht op mensen die graag nieuwe dingen willen ontdekken maar heeft tevens meer dan voldoende grote namen op de affiche. Drie dagen en nachten lang de boel de boel, de tering naar de nering en de blik op oneindig in die idyllische bosoase aan het meer, ver weg van het door-door-door van alledag.

Dit jaar zijn maximaal 20.000 kaarten beschikbaar. Er worden alleen driedagen-kaarten verkocht waarbij een plek op de tentencamping is inbegrepen. Een groot deel van de camping ligt direct aan het meer. De kaartverkoop gaat hard: op dit moment zijn er nog 1.368 tickets verkrijgbaar.

Toegevoegd aan de Muziek Acts

THE CINEMATIC ORCHESTRA
Dit Britse nujazz- en elektronica-orkest bestaat uit louter topmuzikanten, aangevoerd door Jason Swincoe, die ooit begon als verkoopmedewerker bij het indie-label Ninja Tune maar zijn eigen dromen over een filmische jazzplaat niet uit zijn hoofd kreeg. Met The Cinematic Orchestra slaan Swincoe en zijn vijf kompanen een brug tussen classic instrumentale filmscores en vogelvrije jazz, soul, hiphop en bezielde vocals.

VAUDOU GAME
Vaudou Game speelt graag met vuur. Peter Solo en zijn polyritmisch strakke zesmansorkest bundelen 70’s-afrogrooves met de onontkoombare oerkracht van eeuwenoude voodoorituelen uit Togo. Vaudou Game laat de heilige geest van Fela en Jimmy James in ons aardse dansparadijs neerdalen, waar onweerstaanbare blues, soul en funk elke heiden onherroepelijk tot heupschudden bekeerd wordt.

THE SORE LOSERS
Meer Belgen? The Sore Losers is het heetste exportproduct van Hasselt en omstreken. Dit viertal trapt blues, folk en country in een oliebevlekte hoek van de garage en rock & rollt door tot de vlammen aan het plafond likken. Weinig woorden, veel korte metten; The Sore Losers zijn hier niet om vrienden te maken, maar om alle haringen uit de tent te spelen.

BALOJI & L’ORCHESTRE DE LA KATUBA
De Walloons-Congolese rapper Baloji brak als tiener in de jaren ’90 gigantisch door als MC Balo in de Franstalige rapformatie Starflam. Twintig jaar, een groot aantal radiohits en een bak aan ervaring later heeft hij zich ontkiemt als soloartiest en mixt hij westerse dance en urban met de Congolese rumba en mutuashi en Nigeriaanse funk en reggae. Live wordt hij bijgestaan door zijn L’orchestre de La Katuba en ontpopt iedere show zich tot een zonnig, eclectisch dansfeest.

WOODS
De Amerikaanse freakfolkband Woods zit een festival als Down The Rabbit Hole als gegoten. En vice versa, want wat is er lekkerder dan wegdromen bij warme orgels, koperen blazers, klaterende gitaren en de falsetto van zanger Gregory Earl?

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Down The Rabbit Hole
Datum: 
24 - 26 juni 2016
Locatie: 
Groene Heuvels, Beuningen
Meer over