Tom Van Tongerloo
Dream Village 2015 © Tom Van Tongerloo

Aan het einde van deze prachtige festivalzomer stond naar goede gewoonte nog één festival op het programma voor menig muziekliefhebbers, Dream Village genaamd. Met al een hoop festivals in de benen, mocht deze zeker niet ontbreken op de feestkalender. EYE4Dance heeft er dan ook alles aan gedaan om van deze zesde editie weer een knaller van formaat te maken. Zo ging Dream Village dit jaar door op een nieuwe unieke locatie en werden er maar liefst drie extra stages toegevoegd op het terrein. Er werden kosten noch moeite gespaard om een sublieme line-up voor te schotelen met zowel nationale helden, als internationale grootmeesters. Afgelopen zaterdag gingen de poorten van het uitverkochte Dream Village open en kon het avontuur beginnen. Het beloofde alvast een droomfeest te worden.

De Hardstyle Mainstage werd gehost door Scantraxx Recordz en mocht rekenen op een goede opbouw gedurende de dag. Van Atmozfears tot Noisecontrollers en van The Prophet tot Digital Punk, maar ook de broertjes van Alpha² mochten hier zeker niet ontbreken. Voor Bass Modulators was er iets speciaals weggelegd. Hij mocht namelijk de anthem van Dream Village 2015 verzorgen, die hij de naam ‘Our Dreams’ gaf. Adaro en E-Force zorgden op hun beurt dan weer voor de perfecte afsluiter.

Niet veel verder lag de Lipstick Mainstage door Slam!FM. Een Oosterse vrouw stond centraal bij de setup van dit podium. Met artiesten als Sidney Samson, La Fuente, Biggi, Quintino en Shermanology was het succes van deze stage verzekerd. De Members of Hardstyle tent kwam tot stand door Frequencerz en stond van het begin tot het einde afgeladen vol. De sfeer was er top met dj’s als Ran-D, B-Front, Harddriver, Titan en Warface. De rauwe beats knalden door de speakers, wat het publiek erg wist te appreciëren.

Ruthless zorgde samen met MWAK, Darkraver, Korsakoff en Pat B voor een heerlijke portie freestyle beats in de Discotrip area. Terwijl Zany in de Throwback area helemaal back-in-time ging met grootmeesters Pavo, Luna en Vince. Voor wie het allemaal graag wat harder wou, kon bij Vendetta aardig aan zijn trekken komen. De host van de avond was The Playah. Hij werd vergezeld door een harde kern van artiesten als Miss K8, Partyraiser, Angerfist, Nosferatu en Amnesys.

Stage als het Tussenuur, gehost door Stuiterbeesten, Ploegendienst en Next vervolledigen het lijstje. Hier stonden onder andere FeestDJRuud, Cor Fijneman en Dirtcaps geprogrammeerd. Naast al de prachtige decoratie op het terrein, was er ook plaats voor een cocktailbar, de dream street en de food boulevard. Alle faciliteiten waren aanwezig en zelfs de zon straalde op geregelde tijdstippen. Aan het eind van het festival zorgde een spetterend vuurwerk voor één van de hoogtepunten van de avond.

Helaas komt aan elke droom een einde. Zo ook aan Dream Village, die deze festivalzomer ongetwijfeld afsloot met een knal. Sfeer, gezelligheid en geweldige muziek lagen aan de basis van deze geslaagde editie. Met dank aan EYE4Dance en Scantraxx Recordz voor deze aangename ervaring! (TVT)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over