Nu het festivalseizoen helemaal is losgebarsten, telt ook het jonge Dystopia de dagen richting D-day, 9 juli in Fort 3 in Borsbeek. U hoort het goed: een housefestival met headliners als Josh Wink en DJ Sneak in de magische omgeving van een militair fort. Unieker kan het niet. Dat DJ Sneak voor het eerst in ons land er ook ‘zijn’ I’m A House Gangster versie van maakt, moet Dystopia met haar derde editie meer dan ooit een duidelijke ‘footprint’ opleveren binnen het huidige festivalaanbod. De organisatie hoopt op meer dan 3.000 houseliefhebbers om onder een hopelijk stralende zon mee te komen feesten.

“Voor minder doen we het niet”, klinkt het bij de vastberaden organisatoren van Dystopia. “Het is ook noodzakelijk willen we deze binnen het fel versnipperde Vlaamse festivallandschap toch uitzonderlijke formule leefbaar houden. Voor velen lijkt het misschien evident om een vernieuwend concept als het onze neer te zetten, maar dat is het allerminst. Het was de voorbije twee jaar een intensieve evenwichtsoefening. Veelal balanceren tussen kwaliteit, uitvoerbaarheid én betaalbaarheid. Maar het vertrouwen is groot. In 2015 verdubbelde het aantal bezoekers tot bijna 3000 betalenden. We lieten dan ook een behoorlijke koerswijziging optekenen door ‘Back to Basics’ te gaan. Geheel in het verlengde van de robuuste en rudimentaire stijl van het decor van Fort 3 kozen we om naar de pure essentie van housemuziek terug te keren. En op datzelfde elan willen we nu verdergaan.”

Dystopia hernieuwde voor nummer drie de samenwerking met de Amerikaan DJ Sneak. Na Ibiza, Amsterdam, Kroatië of pakweg London en Miama komt Sneak voor het eerst naar België met zijn ‘I’m A House Gangster’-concept. “Ik ben zeer ‘excited’ dat ik weer op Dystopia kan spelen. De vibe zat daar bij mijn vorige passage helemaal juist”, zegt Sneak. “En deze keer krijg ik de kans om mijn stempel nog meer te drukken. Super hé. Want nu kan ik nog een heleboel vrienden meenemen. Ik kijk er enorm naar uit. Hopelijk alle fans ook. Het wordt een enorm feest.” En die vrienden van DJ Sneak zijn dus geworden: Josh Wink, Darius Syrossian, DJ W!LD en Hector Moralez. In combinatie met de line-up powered by Sneak trekt Dystopia ook opnieuw de kaart van het lokale Antwerpse talent dat ondertussen trouwens wereldwijd furore maakt; oftewel dus Flapjackers en Niels Feijen, bijgestaan door ‘ancien’ Smos.

Info en tickets: http://www.dystopiafestival.com.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over