Dit voorjaar verschijnt Assepoester op het witte doek en wel vóór middernacht! Maak je klaar om deze prachtige Disneyklassieker te bewonderen op het witte doek vanaf 25 maart.

In dit wereldbekende verhaal maken we kennis met de dappere Assepoester, die nooit de hoop opgeeft en altijd blijft geloven in magie, vriendschap, hoop en liefde. Met de hulp van een beetje toverkracht gaat Assepoester naar een betoverend bal waar ze de avond wegdanst met de liefde van haar leven: de prins. Maar wanneer de klok bijna middernacht slaat moet Assepoester snel naar huis en verliest ze haar glazen muiltje..

Niemand minder dan Daphne Paelinck vertolkt de rol van de dappere Assepoester en Louis Talpe krijgen we te horen als de knappe prins. Tania Kloek leeft zich helemaal uit als de boze stiefmoeder en Myriam Bronzwaar haalt haar toverkracht naar boven als de Goede Fee.

Verder maken ook Mathias Sercu (de kapitein), Dirk Lavrysen (de hertog), Britt Van Der Borght (Drizella), Inge Paulussen (Anastasia), Marc Bober (de koning), Marc Stroobants (Assepoester’s vader), Sandrine André (Assepoester’s moeder) en Hans Van Cauwenberghe (koninklijke omroeper) deel uit van deze magische film! Mieke Laureys neemt de regie van dit sprookje op zich.

We herkennen ook nog de stemmen van Marc Coessens, Johan De Paepe, Sven De Ridder, Anke Helsen, Jan Hessens, Mieke Laureys, Jo Leyers, Marc Peeters, Bob Selderslaghs, Gerdy Swennen, Ingrid Van Rensbergen, Dirk Van Vaerenbergh en Dimitri Verhoeven.

Over Assepoester

Disney brengt de magie van de klassieker Assepoester opnieuw op het scherm in een betoverende verfilming. “Assepoester” volgt het verhaal van de jonge Ella. Nadat haar moeder overlijdt trouwt Ella’s vader opnieuw. Ella wil het nieuwe geluk van haar papa graag steunen en verwelkomt haar nieuwe stiefmoeder en dochters Anastasia en Drizella in hun huis. Maar wanneer Ella’s vader onverwachts overlijdt wordt ze aan haar lot overgelaten bij haar nieuwe familie, die jaloers en gemeen blijken te zijn... Ze maken van Ella hun dienstmeisje en noemen haar “Assepoester” omdat ze vaak bedekt is met as. Ondanks alles wat ze te verduren krijgt is Ella vastbesloten om de laatste woorden van haar moeder in ere te houden en dapper en vriendelijk te blijven. Ze weigert de moed op te geven en wenst haar gemene stieffamilie geen kwaad toe. Op een dag ontmoet ze een knappe jongen in het bos. Ella weet niet dat hij eigenlijk een prins is; ze denkt dat hij werkt voor het paleis. Ella is ervan overtuigd dat ze haar zielsverwant heeft ontmoet. Wanneer het paleis alle jonge vrouwen uitnodigt voor een bal, vervult Ella’s hart zich met hoop. Ze hoopt er de charmante “Kit” weer te ontmoeten en wacht vol ongeduld op het koninklijke bal. Helaas verbiedt haar stiefmoeder Ella om naar het bal te gaan en scheurt ze harteloos Ella’s mooie jurk aan stukken. Gelukkig is er zoals in alle goede sprookjes hulp onderweg: een vriendelijke bedelaarster verschijnt plots, en gewapend met een pompoen en een aantal muizen zal ze Assepoesters leven voorgoed veranderen..

“Assepoester” is geregisseerd door de voor een Academy Award® genomineerde Kenneth Branagh (“Thor,” “Hamlet”) met rollen voor Academy Award-winnaar Cate Blanchett (“Blue Jasmine,” “Elizabeth”), Lily James (“Downton Abbey”), Richard Madden (“Game of Thrones”) en de voor een Academy Award genomineerde Helena Bonham-Carter (“The King’s Speech,” “Alice in Wonderland”) en is geproduceerd door Simon Kinberg (“X-Men: Days of Future Past,” “Elysium”), Allison Shearmur (“The Hunger Games: Catching Fire”) en David Barron (“Harry Potter and the Deathly Hallows”). Het script is van Chris Weitz (“About a Boy,” “The Golden Compass”).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over