Katrien Demeester

Een langverwachte zomerzon, niet zomaar een covergroep maar wel 'The Original Coverband' en misschien ook wel het woordje gratis in 'gratis vrijdagen'. Deze combinatie zorgde ervoor dat het Openluchttheater Rivierenhof in een mum van tijd volliep. Driekwartier na het openen van de deuren werden deze opnieuw gesloten voor de neus van nog honderden wachtenden. Voor de meer dan 2000 gelukkigen die er inslaagden een plaatsje te bemachtigen, was het geduldig wachten tot Les Truttes hun Elephantastische show op ons los zou laten.

Als opwarmer kregen we Mo&Grazz. Dit koppel maakt een mooie mix van hiphop, funk en R&B. Dj Grazzhoppa brengt de beats, terwijl Mo de muziek in woorden omzet met haar krachtige volle stem en warme persoonlijkheid. Het was duidelijk dat het publiek niet echt zin had in een voorprogramma. Desalniettemin slaagde Mo erin om de massa voor zich te winnen. Mo&Grazz brachtten een zeer goede set, toch kreeg je het gevoel dat deze groep niet op zijn plaats stond als voorprogramma van een groep die voornamelijk classic rock hits aan elkaar rijgt. Iedereen zat ook al ruim anderhalfuur te wachten. Dit kwam de comsumpties zeker ten goede, maar wat eerder muzikaal entertainment was zeker welkom geweest.

Om eerlijk te zijn. Les Truttes heeft helemaal geen publieksopwarmer nodig. Mr S.L.Y weet als een ware ringmeester het publiek naar zijn hand te zetten binnen de vijf minuten. Hoewel hun opkomst minder theatraal was dan vorig jaar, toen kregen we rook en de Star Wars theme, was het zeker niet minder aangenaam. Dit zullen alle vrouwen alvast beamen. Vier mooie mannen in wit kostuum, daar zeggen we geen neen tegen. Geen vrees, de mannen hoefden zeker niet lang wachten. De gracieuze Miss Kitty K betrad al snel het podium. Alle leden waren er, de introducties gemaakt, dus het feest kon beginnen.

'You gotta fight for you right to party'! Al bij de eerste geniale medley van rock hits stond het Openluchttheater te daveren op zijn grondvesten door de dansende menigte. Nummers van ondermeer U2, The Rolling Stones, Bruce Springsteen, The Beatles, Brian Adams, AC/DC ze passeren allemaal de revue. Al snel ben je de tel kwijt van het aantal hits dat je hebt gehoord. Vaak in combinaties waarvan je niet wist dat het mogelijk waren. De medleys volgen elkaar in sneltempo op en worden aan elkaar gepraat door ceremoniemeester Mr S.L.Y. en een meester in zijn vak is hij zeker. Midden in de show werd de rust even teruggebracht door Mr Animal G met het nummer 'Let it Be' van The Beatles. Hij deed dan ook een emotionele oproep aan iedereen in het publiek om z'n gsm boven te halen, het nummer te filmen en te postten als steun aan Frankrijk. Een vraag waar zonder veel nadenken werd aan beantwoord.

Voor je het goed en wel besefte was een uur verstreken en verdween Les Truttes even in de coulissen. Maar het publiek was duidelijk niet van plan om het feestje stop te zetten. Gelukkig Les Truttes ook niet. Het komende halfuur werd er eentje volgestouwtd met danshits. Stil zitten was geen optie meer. Een 60-jarige rocker zien springen op 'Sadisfaction' van Benni Benassi? Het kan bij Les Truttes. Het is ook mooi om zien hoe deze groep er in slaagt iedereen even mee te nemen naar een wereld waar plezier maken centraal staat. Even alle miserie vergeten en gewoon genieten. Na anderhalf uur feesten zat het erop. En stuk voor stuk, iedereen verliet het Openluchttheater met een glimlach op zijn gezicht.

Je kan zondermeer spreken van een uitmuntende avond. Niet dat er daar iemand die aanwezig was aan twijfelde. Deze groep is gewoon goed. Veel meer woorden hoef je daar eigenlijk niet aan vuil te maken. Ookal ben je niet onmiddellijk fan van de muziek die ze brengen het is gewoon genieten van een show die perfect in elkaar zit en van 6 topmuzikanten die alles van zich geven om hun gasten te entertainen. Voor wie niet binnen raakte voor de show in het Openluchttheater geen vrees. Les Truttes toert nog de ganse zomer om hun 20 jarig bestaan te vieren. Zeer vroeg aanwezig zijn, is wel ten zeerste aan te raden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Les Truttes
Datum: 
15/07/2016
Locatie: 
Openluchttheater Rivierenhof