Na een succesvolle tour door Amerika, brengen Amaranthe en DragonForce hun co-headline tour nu ook naar Europa. Hierbij houden ze ook halt in de AB in Brussel. Tijdens deze tour brengen ze ook nog special guest Infected Rain mee. Drie dynamische bands die ons mee zullen nemen op een avond vol metal, power en pure energie.

Infected Rain: Moldavische Metal met Krachtige Vocals

De avond werd op gang gebracht door de intense klanken van Infected Rain, een band uit Moldavië. Zangeres Lena Scissorhands heeft een opmerkelijk vocaal bereik en dompelde zo het publiek onder in een mix van grunten en zachtere melodieën. De naadloze overgang tussen de 2 zangstijlen creëerde met momenten de illusie van 2 verschillende vocalisten op het podium. Gitarist Vidic, die zich soms als een stuiterbal over het podium leek te bewegen, voegde een extra dosis energie toe aan het optreden. Ze slaagden er in hun energie de zaal in te sturen en kregen deze van het publiek dubbel en dik terug, onder meer in de vorm van een grote wall of death.

DragonForce: Een Visueel Spektakel met Power Metal

Het podium kwam tot leven op de tonen van Tron Legacy en mondjesmaat kwamen de muzikanten tevoorschijn, 2 gitaristen stonden zelfs bovenop arcadekasten. Het eerste nummer, Revolution Deathsquad, werd ingezet en daarop verscheen ook zanger Marc Hudson op het podium. De nummers van Dragonforce bevatten heel wat instrumentale stukken die de kracht van de muziek duidelijk neerzetten. Tijdens het optreden werden ook rookkanonnen gebruikt en op 2 schermen achter op het podium kregen we mooie visuals te zien die het publiek meenamen in de het verhaal van de nummers.

De set van DragonForce was niet alleen gevuld met muzikale hoogstandjes, maar ook met verrassende momenten zoals het gooien van een grote kipknuffel in het publiek, wat resulteerde in een golf van vreugde door de hele zaal, zeker als de kip ook het balkon wist te bereiken. Het publiek werd ook aangemoedigd om te dansen en te zingen tijdens nummers zoals Cry Thunder en Doomsday Party.

Naar het einde van de set werden we plots nog verrast met 2 grote opblaasbare draken op het podium. Dit verrassingseffect werd nog vergroot door de speciale covers van My heart will go on van Celine Dion en Wildest Dreams van Taylor Swift. Nummers van artiesten waarbij je geen circle pits zou verwachten, maar toch werd het deze avond werkelijkheid. Eindigen deden ze met Through the Fire and Flames. Het publiek lied duidelijk merken hoe fel ze genoten hadden van dit optreden.

Amaranthe: Een mix van Melodie en Metal

Amaranthe was de laatste band om het podium te betreden. Voor hen is deze tour ook een ondersteuning van het nieuwe album “The Catalyst”. Met een mix van 2 zangers en 1 zangeres brengen ze een unieke combinatie van melodie en metal naar voren die het publiek duidelijk weet te smaken. Moshpits ontstonden spontaan en regelmatig zagen we ook crowdsurfers door de zaal zweven, terwijl het publiek danste en meezong met de nummers.

Hoogtepunten van de set waren onder meer nummers Crystalline en Strong, waarbij de stemmen van Elize en Nils mooi samensmolten tot een krachtige harmonie. Maar ook Boom!1 waarbij Nils en Mikael samen hun kunnen ten toon konden spreiden zorgde voor veel energie in de zaal.

Van het nieuwe album werden ook een aantal nummers gespeeld zoals Damnation Flame en The Catalyst. Deze werden ook met het nodige enthousiasme onthaald door het publiek. Maar 1 van de 1e nummers van de band zorgde toch ook weer voor een mooi moment. Voor de ballade Amaranthine werd gekozen voor een pianosolo door Olaf om nadien Elize in een aangepast arrangement het nummer te laten starten. Dit benadrukte nog meer wat voor een fantastische zangeres ze is.

De finale van hun show was een knaller van formaat met nummers als Archangel, That Song en Drop Dead Cynical. Een oorverdovend applaus kon dan ook niet uitblijven.

Infected Rain, Dragonforce en Amaranthe brachten elk op hun eigen manier een unieke energie naar het podium en het publiek kon niet anders dan meegaan in de muziek. Wij kijken alvast uit naar Graspop waar we Amaranthe nog eens aan het werk kunnen zien.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over