Met de eerste zonnestralen maken we graag ook de eerste namen bekend van de 32ste editie van de Antilliaanse Feesten op vrijdag 8 en zaterdag 9 augustus.

Bunji Garlin & Fay-Ann Lyons - Trinidad

Het godenkoppel uit de soca dat Machel's troon doet wankelen. Bunji wordt aanzien als grote wegbereider die het genre buiten de grenzen kan doen treden. "Differentology" werd geremixt door Major Lazer en is een grote hit in de clubs. "Truck on the road" en "Red Light District" waren alomtegenwoordig tijdens het voorbije karnaval-seizoen. Première voor Europa!

Carimi feat Mikaben - Haiti/USA

Mikaben, die we nog kennen van Krezi Mizik (AF '06), is een icoon in de Haïtiaanse popmuziek. Hij is de special guest voor dit unieke optreden met CaRiMi, die dit jaar scoren met hun nieuwe CD "Invasion". Beluister hun laatste single "Kita Nago" en kom alvast in de sfeer voor dit exclusief concert!

Burning Flames - Antigua

Eindelijk op het podium in Hoogstraten! Zoveel jaren nadat de band in de jaren '80 en '90 de Caraïben in vuur en vlam zette met songs als "Workey Workey" en "Chook & Dig". Ooit waren ze met 3 broers Edwards... na de split met toetsenist Oungku zijn zanger Toriano "King Onyan" en bassist David "Bubb-I" de solide basis van The Burning Flames. 

Hun sound en massief repertoire is volstrekt uniek, soca met een vleugje zouk, sensuele songs met pittige lyrics die in België de nieuwste wet op het sexisme niet zouden overleven, of wat dacht u van "Kick Een She Back Doh", hun meest recente hit van vorig jaar?

Er is geen enkele band die de zwoele Caribische sfeer zo mooi vertaalt als the Burning Flames! 

Coco Band - Republica Dominicana

Pochy Familia en zijn groep staan garant voor een portie stevige old school merengue. Coco Band stond eerder in Hoogstraten ('92 en '96) en stond ook in 2008 op de affiche... twee dagen voor het festival verdween de groep plots van de radar, en werd toen als vermist opgegeven. Aan Pochi nu om dit goed te maken en te bewijzen dat de merengue springlevend is!!

N'Klabe - Puerto Rico

Magistrale salsa uit Puerto Rico. Zangers Felo, Jr en Roberto vormden hun band in 2003. Bij hun Europese première op de Antilliaanse Feesten in 2007 werden ze een stel jonge salsa-wolven genoemd, en dat zijn ze nog steeds.

Elito Reve y su Charangon - Cuba

Tijdloos kwaliteitlabel uit Havana, Cuba en een band met historische betekenis sinds vader Elio Revé in de jaren '50 zijn groep begon. Als broeikast voor muzikale talenten lag de groep aan de basis van de timba-beweging in Havana in de jaren '90. Zoon Elito nam het orkest van zijn vader over, toen die een dom auto-ongeval niet overleefde in 1997.

The Skints - UK

Ska en reggae anno 2014 uit London klinkt zo! In een uitgepuurde bezetting met bass, guitar, drums en keyboards en met blikvangers Joshua en Marcia on stage wordt dit een echte sensatie in de Cahier Clubtent. Hun doorbraak kwam er met hun cd "Parts & Parcel" uit 2012, met de bijhorende hit "Rise Up".

Herencia De Timbiqui - Colombia

De groep heeft zijn wortels in het departement Cauca bij de Pacific Coast en grijpt muzikaal verder terug naar de Afrikaanse wortels van veel Colombianen. Onder leiding van Begner Vasquez, een grote bezetting met een centrale rol voor de marimba, creëert Herencia de Timbiqui een super powerful show!

Palenque Soul Tribe - Colombia

De wieg van de alomtegenwoordige cumbia staat nog steeds in Colombia. Historische namen als Alfredo Gutierrez en Los Corraleros stonden in Hoogstraten op het podium. Het cumbia-ritme laat zich tegenwoordig dankbaar verleiden door electronica en dance. Het resultaat klinkt als Palenque Soul Tribe uit Bogota, nu residerend in LA. Wij zijn alvast fan van "Blanco & Negro".

Vooverkoop

Tickets zijn vanaf vandaag te koop via Sherpa. Je kan ook nog steeds consumptiebonnen kopen aan reductieprijzen. De consumptieprijzen blijven nog steeds ongewijzigd! Andere vvk-kanalen zoals Fnac, TicketMaster in Nederland en Café De Gelmel volgen later.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Antilliaanse Feesten
Datum: 
8 en 9 augustus 2014
Locatie: 
Hoogstraten

Reservatie:

Meer over