De eerste editie van het nieuwe festival Epic Metal Fest dat door de Nederlandse symfonische metalband Epica vorige week zondag 22 november werd georganiseerd in het Klokgebouw te Eindhoven was een groot succes. Bijna drieduizend bezoekers uit alle windstreken waren het met de internationale pers, met Epica en de overige acht optredende bands unaniem eens: Epic Metal Fest moet een jaarlijkse terugkerend evenement worden, een vaste waarde onder de metalfestivals.

De aftermovie van dit nieuwe evenement staat sinds zojuist online.

Gitarist-vocalist Mark Jansen blikt zeer tevreden terug en stelt dat Epica er weer een nieuw hoogtepunt bij heeft: "Het was de tweede keer dat wij in het Klokgebouw stonden. In maart 2013 gaven we er onze spectaculaire Retrospect-show met een symfonie-orkest en zeventigkoppig koor. Maar Epic Metal Fest ging nog een stap verder: dit was een heus festival! Bovendien was het onze laatste show van een enorm druk 2015. We hebben als bedankje naar iedereen extra uitgepakt met fraaie visuals (pyro) en een lange speeltijd van ruim twee uur.”

Het programma van Epic Metal Fest bood in totaal negen bands op twee podia te weten Epica (NL), Eluveitie (CH), Fear Factory (US), Sepultura (BR), Moonspell (PT), Periphery (US), Delain (NL), Scar Symmetry (SE) en Dagoba (FR). Mark Jansen: “Ik heb alleen maar blije gezichten gezien. Van bezoekers uit allerlei landen maar ook van de optredende bands, onze crew en journalisten. We staan dan ook te popelen om voor 2016 een tweede Epic Metal Fest te gaan organiseren. Hopelijk kunnen we de datum spoedig aankondigen.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: