Van 25 februari tot en met 17 april 2017 vindt in Fort Napoleon de eerste expo plaats rond De Waanzinnige Boomhut. Deze jeugdboeken van de Australische auteur Andy Griffiths en illustrator Terry Denton zijn waanzinnig populair in Vlaanderen en Nederland. De auteur komt tijdens de expo zijn nieuwe boek ‘De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen’, het zesde, in de reeks persoonlijk voorstellen in Fort Napoleon.

Een waanzinnige boomhut zoals deze van Andy en Terry heb je nog nooit gezien. Er is een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine die je overal volgt en snoepjes in je mond schiet als je trek hebt. Andy en Terry beleven er de dolste avonturen en proberen terwijl ook hun boek tijdig klaar te hebben.

Andy Griffiths is een van de populairste kinderboekenauteurs in Australië. Hij schreef al meer dan twintig boeken en van een van zijn reeksen werd een animatiereeks gemaakt. Griffiths werkt al jaren succesvol samen met auteur en illustrator Terry Denton. Hun werk werd al meermaals bekroond.

“Na het succes van vorige expo’s als Geluk voor Kinderen en De Spiekpietjes wilden we deze keer de lat iets hoger leggen”, aldus burgemeester Johan Vande Lanotte. “In samenwerking met Uitgeverij Lannoo brengen we één van de meest gelezen jeugdboeken in Vlaanderen en Nederland tot leven in Fort Napoleon. Het feit dat de schrijver uit Australië hier persoonlijk het nieuwste boek komt voorstellen maakt dit project uniek.”

Ook Mieke Deprez, Hoofd Communicatie en Marketing, van Uitgeverij Lannoo is zeer enthousiast over de samenwerking: “Fort Napoleon en Toerisme Oostende vzw organiseerden in het verleden al enkele zeer succesvolle expo’s rond jeugdliteratuur. We zijn dan ook verheugd dat we voor deze expo de krachten kunnen bundelen om samen een waanzinnige en onvergetelijke expo te maken.”

‘De waanzinnige boomhut’ - Expo

De expo zal opgebouwd zijn uit verschillende delen. Op de bovenverdieping zal inhoudelijk ingegaan worden op de waanzinnige verhalen uit de boeken. Theaterregisseur Soraya Rademakers werkt speciaal voor deze expo een interactief en educatief luik uit waar de kinderen hun creativiteit op de proef kunnen stellen. Op de benedenverdieping kunnen kinderen hun energie kwijt op een waanzinnig lang boomhut-parcours.

Praktisch

De expo kan tijdens de krokus- en paasvakantie elke dag bezocht worden, ook op feestdagen. Daarna enkel op woensdagnamiddag, zaterdag en zondag. Tickets kunnen ter plaatse gekocht worden. Ook schoolbezoeken zijn mogelijk op aanvraag.

Deze organisatie is een samenwerking tussen Toerisme Oostende vzw, Uitgeverij Lannoo, Fort Napoleon en Herita.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: