Bobby McFerrin - Gent Jazz Festival

Gent Jazz Festival 2014 strikt Bobby McFerrin, Ludovico Einaudi en kwartet Manu Katché/Richard Bona/Stefano Di Battista/Eric Legnini. Kellylee Evans en Plaistow eveneens bevestigd

Gent Jazz Festival, dat van 10 tot 19 juli 2014 haar 13de editie organiseert op de Bijlokesite in Gent, maakt vandaag de eerste namen bekend. Op donderdag 10 juli staan alvast Bobby McFerrin, het kwartet Manu Katché/Richard Bona/Stefano Di Battista/Eric Legnini en zangeres Kellylee Evans op de affiche. Pianist Ludovico Einaudi en de jonge Glimps-revelatie Plaistow treden donderdag 17 juli aan.  Enkele foto’s in bijlage.

Bobby McFerrin werd beroemd met zijn a capella wereldhit ‘Don’t Worry, Be Happy’ en ontwikkelde zich tot een unieke vocalist die zich in alle genres thuis voelt, van pop over klassiek tot jazz. Met ‘Spirityouall’ trekt hij de kaart van de spirituals waarin hij begeleid door een fantastische band, zijn technisch kunnen, gevoel voor soul en improvisatietalent volledig kan uitspelen.

Het kwartet Manu Katché/Richard Bona/Stefano Di Battista/Eric Legnini verenigt vier sterke figuren met heel diverse culturele bagage uit de hedendaagse jazzscene. Deze vier virtuozen overtuigden vorig jaar als all star band op Jazz à Marciac. Het klikte zo goed dat ze deze zomer, exclusief voor de IJFO festivals, een wereldtour doen. In België is dit kwartet dan ook exclusief en enkel deze zomer te zien op het Gent Jazz Festival.

De Canadese zangeres Kellylee Evans brak in 2011 internationaal door met een hommage aan Nina Simone. Haar recente, uitverkochte, passage in Muziekcentrum De Bijloke was een enorm succes. Op haar laatst verschenen album ‘I Remember When’, een samenwerking met Eric Legnini, projecteert ze liedjes van onder meer Eminem, John Legend en Kanye West in haar eigen wereld van jazz, soul en hiphop. Evans zorgt op Gent Jazz Festival gegarandeerd voor een feestje met haar interpretatie van Stromae’s 'Alors On Danse'.

Pianist en componist Ludovico Einaudi staat synoniem voor elegante, toegankelijke maar vooral ontroerend mooie pianomuziek. Op het raakvlak van hedendaags klassiek en minimalisme, aangevuld met spaarzame elektronica en loops, tast hij de grenzen van zijn muziek af en weeft ze steeds opnieuw aan elkaar tot een nieuwe, eigen stijl.

Plaistow ontpopte zich eerder deze maand een van dé revelaties van het Gentse  showcasefestival Glimps. In Rusland en India vult dit akoestisch trio grote zalen met haar bijzondere muziek met repetitieve en meditatieve passages, soundscapes en noise. In de complexe muziek van dit klassieke jazztrio klinken zowel invloeden van de composities van Steve Reich en Philip Glass als van de elektronische muziek van Squarepusher tot en met dub.

Meer namen worden later bekend gemaakt. De ticketverkoop wordt nu reeds opgestart. En er zijn nieuwe formules waarmee het festival tegemoet komt aan de vraag van de bezoekers.

Nieuwe ticketformules

Naast dagtickets zijn er dit jaar zowel tweedagenpassen, driedagenpassen als een zevendagenpas beschikbaar. Met deze formules worden frequente bezoekers beloond met fikse kortingen tot meer dan 25%. Ook jongeren tot en met 26 jaar genieten van een voordeeltarief. Voor de kinderen tot 12 jaar gelden ook aangepaste tarieven. Net als bij de vorige edities krijgen mensen met een beperking die zonder begeleiding niet kunnen genieten van het festival een gratis ticket voor een begeleider. Festivals zijn ook een sociaal gebeuren. Daarom biedt Gent Jazz Festival ook groepstickets aan waarmee maximaal tien personen samen toegang krijgen aan de voordeelprijs van acht tickets. Met de verschillende formules, en door het terrein maximaal aan te passen aan mensen met beperkingen, wil Gent Jazz Festival het motto “jazz is voor iedereen” ook dit jaar verder uitdragen. In afwachting van het volledige programma zijn er tijdelijk ook vouchers verkrijgbaar die geldig zijn voor een festivaldag naar keuze. De passen en vouchers zijn beperkt in aantal; wie wil profiteren van deze voordeelacties moet er op tijd bij zijn. Kaarten, tweedagenpassen, driedagenpassen, zevendagenpassen en groepstickets zijn te koop via de festivalwebsite en Fnac. Vouchers zijn enkel via de website verkrijgbaar. Ook hotelarrangementen met Grand Hotel Sandton Reylof en VIP-arrangementen gericht op bedrijven zijn verkrijgbaar, meer informatie daarover vindt u op de website.

Jong Jazztalent Gent

Ook in 2014 kunnen jonge muzikanten een project indienen voor Jong Jazztalent Gent. Deze wedstrijd in samenwerking met Brouwerij Duvel-Moortgat biedt getalenteerde jazzmuzikanten de som van 10.000 euro en een rits unieke opportuniteiten. Groepen die een project willen voorstellen en in de voetsporen willen treden van Oak Tree, de laureaat van 2013, houden best de website en facebook van Gent Jazz Festival in de gaten. Daar zal in de eindejaarsperiode te vinden zijn wat de organisatie verwacht van kandidaat-deelnemers.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Gent Jazz Festival
Datum: 
10 – 19 juli 2014
Locatie: 
Bijlokesite in Gent

Reservatie:

Meer over